Educació afrontarà ben aviat la situació dels mòduls prefabricats de l'escola de Lliurona

L'any 2022 finalitza la cessió dels terrenys on es troba el centre educatiu des de fa 28 anys

NacióGarrotxa
14 de gener del 2021
Actualitzat a les 9:35h
Els mòduls prefabricats de l'escola de Lliurona en l'actualitat.
Els mòduls prefabricats de l'escola de Lliurona en l'actualitat. | Carla Castanyer.
Aquest passat dimarts, 12 de gener, en una reunió telemàtica amb representants del Departament d'Educació per avançar en relació amb el futur de l'escola de Lliurona, els representants de la Conselleria han pres el compromís de fer una visita a la població de l'Alta Garrotxa per a veure sobre el terreny on situar el nou edifici l'escola, ja que el 2022 finalitza la cessió dels terrenys on hi ha els mòduls prefabricats des de fa 28 anys.

Martí Fonalleres, responsable del Serveis territorials d'ensenyament de Girona; el batlle d'Albanyà (Pla de l'Estany) –on va ser agregat aquest nucli de població, que abans pertanyia a la Garrotxa–, Joan Fàbregas; i, Francesc Canalies, representant del Consorci de l'Alta Garrotxa, juntament amb Pilar Ricart, directora de l'escola i representants de l'AMPA i de l'Associació de Veïns de Lliurona, han coincidit en la trobada virtual en la necessitat d'encarar el futur de l'actual escola de forma immediata.

L'Ajuntament ja disposa d'uns terrenys per a bastir-hi la nova escola, per això es considera que és el moment ideal, juntament amb el Departament d'Educació i el d'Habitatge, de donar forma a la nova escola d'aquesta població, que des dels seus inicis fa les classes en aules prefabricades.

L'escola de Lliurona, amb més de 30 anys d'història, és una escola pública rural i de muntanya amb unes característiques úniques a Catalunya. Enguany compta amb 16 infants matriculats repartits en dos grups-classe (infantil i primària).

La comissió de l'escola nova de Lliurona –formada per representants de l'Ajuntament, la direcció i els mestres de l'escola, el Consorci de l'Alta Garrotxa, l'AMPA i l'Associació de Veïns de Lliurona– reforcen la importància de l'escola en un indret com Lliurona, no solament per la funció educativa que representa per als 16 infants actualment matriculats, sinó per la funció de mantenir viu un espai de muntanya, tot donant forma un paisatge únic a Catalunya com és l'Alta Garrotxa.

De fet, ara fa gairebé un any, el 7 de febrer de 2019, ja ha va haver una trobada a Girona amb  Martí Fonalleres, director dels Serveis Territorials, i Jordi Carreras, cap de la secció d'Obres i Manteniment, per a afrontar la necessitat de construir la nova escola, però, certament, la declaració de la pandèmia del coronavirus ha endarrerit un any d'arribar a acords amb la Generalitat.

Amb la visita dels representants del Departament d'Educació i d'Habitatge a les darreries d'aquest mes de gener es pretén posar fil i agulla al futur de l'escola de forma definitiva.