Alguns professionals de l'Hospital d'Olot reben els primers vaccins contra el coronavirus

Aquest dimecres se n'ha administrat 180 dosis de la farmacèutica Pfizer, a l'espera que arribi la resta d'unitats fins a cobrir el 75,7% de la plantilla

Instàntania del procés de vaccinació d'una professional a l'Hospital d'Olot.
Instàntania del procés de vaccinació d'una professional a l'Hospital d'Olot. | @hospiolot.
NacióGarrotxa
14 de gener del 2021
Actualitzat a les 8:47h
La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha començat aquest dimecres la vaccinació contra el coronavirus SARS-CoV-2 amb el vaccí Pfizer/BioNTceh, autoritzat per l’Agència Europea de Medicaments. Les primeres 180 dosis que han arribat aquesta setmana al Servei de Farmàcia de l’Hospital d’Olot, s’han començat a administrar aquest dimecres de matí, tot i que s'havia previst fer-ho dilluns.

Es tracta d’un procés totalment voluntari, així que han estat els mateixos treballadors qui durant la setmana passada van manifestar explícitament la seva voluntat de vaccinar-se. Un cop detectats tots els professionals de la Fundació que volien vaccinar-se s’ha fet una primera tria d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, en què es prioritza la vaccinació del personal sanitari i no sanitari que té una major exposició al coronavirus.

Un cop feta la priorització, aquest matí s’han començat administrar les 180 dosis. A mesura que vagin arribant més vaccines, s’aniran administrant amb els mateixos criteris. La Fundació preveu vaccinar 406 professionals que corresponen a un 75,7% de la plantilla, unes xifres que demostren la bona rebuda i acceptació per part dels treballadors, segons l'Hospital d'Olot.

Una part de l’equip d’infermeria de la Fundació és l’encarregada d’agilitar aquest procés de vaccinació intern, tant per a professionals com per a pacients. Els cinc equips que vaccinen aquests dies a la Fundació han seguit les pautes establertes per les autoritats sanitàries. La majoria d’aquestes pautes també formen part del programa de vaccinació que s’està duent a terme a les residències de gent gran de la Garrotxa.

Aquesta setmana es posa la primera dosi de el vaccí i es preveu, tal com indiquen els protocols del Departament de Salut, que pel cap baix 21 dies després s’administri la segona dosi als mateixos col·lectius.

A banda dels professionals de la Fundació, es preveu que ens els pròxims dies també es puguin vaccinar els pacients ingressats a la unitat de llarga estada, així com els professionals de l’Agència de Salut Pública a la Garrotxa i els tècnics del transport sanitari de la comarca.   

La vaccinació als professionals sanitaris dels centres de salut a les comarques gironines va començar la setmana passada i arriba aquesta setmana a la Garrotxa. El primer vaccí contra la Covid-19 a la Garrotxa es va administrar el passat 30 de desembre a la residència Edat 3 d’Olot.

Arxivat a