La Càtedra de Renovació Pedagògica obre un espai de formació per a famílies i mestres a la Vall d'en Bas

Amb tres conferències a Can Trona –el 29 de gener, el 26 de març i el 30 d'abril– per a abordar temes que preocupen la comunitat educativa com la participació de les famílies, el joc o la sexualitat

L'auditori de Can Trona acollirà l'espai de formació educativa.
L'auditori de Can Trona acollirà l'espai de formació educativa. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
13 de gener del 2021
Actualitzat a les 10:29h
El pròxim 29 de gener és el dia triat per a iniciar l’espai formatiu per a famílies i mestres de la Vall d’en Bas que promou la Càtedra de Renovació Pedagògica de la UdG-Can Trona. Aquest espai començarà amb la conferència “La participació de les famílies a l’escola:“Què hi puc fer jo? El meu paper com a mare o pare?”. Aquesta primera activitat anirà a càrrec de Jordi Collet, sociòleg i professor de la Universitat de Vic especialitzat en temes de participació i gestió d’associacions de familiars d'alumnes (AFA).

La segona activitat serà el dia 26 de març i en aquest cas anirà a càrrec d’Eva Sargatal, mestra d’educació infantil, assessora pedagògica i formadora de mestres que parlarà sobre “Jugar: una necessitat i un plaer. Com definir uns límits clars per a conviure en un entorn potenciador d’aprenentatges?”.

La darrera activitat d’aquest primer cicle tindrà lloc el dia 30 d’abril on, en format taller, la psicòloga en educació i salut sexual Anna Salvia, abordarà el tema de com acompanyar la sexualitat dels adolescents des d’una mirada respectuosa i superadora dels tabús que sovint s’hi associen.
 

Cartell de les conferències de l'espai formatiu per a famílies i mestres. Foto: @ajuntamentbas.


D’acord amb la línia de la Càtedra de Renovació Pedagògica aquests temes han estat consensuats amb les famílies i mestres de la Vall amb la idea d’abordar aspectes que siguin d’interès i preocupació del conjunt de la comunitat educativa.

Totes les activitats es faran a Can Trona (Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas), a les set del vespre i està previst que acabin, com a molt tard, a dos quarts de nou. Tenint en compte la situació excepcional que estem vivint per les imposicions arran de la pandèmia, l’a capacitat serà limitada i se seguiran les mesures previstes pel Departament de Salut.

Per apoder participar-hi cal emplenar el formulari que trobareu en aquest enllaç.

Les conferències, igualment, es podran seguir en línia.