Urbanisme

El PSC proposa instal·lar un terra radiant a la plaça del Mig d'Olot

Funcionaria amb l'aigua calenta de la caldera de biomassa que hi ha al soterrani de l'antic hospital de Sant Jaume, que ja escalfa diversos edificis pròxims, com el mateix geriàtric, el de Montsacopa, la Caritat o la FESOlot

per NacióGarrotxa , Olot, 12 de gener de 2021 a les 08:37 |
Per al PSC d'Olot la solució actual a la plaça del Mig no és adequada. | Xavier Borràs.
Els socialistes olotins afirmen en un comunicat que els problemes de patinades i caigudes a la plaça del Mig "son un clàssic a la nostra ciutat". Segons el grup municipal del PSC, l’equip de govern de JxCat a l’Ajuntament d’Olot ha provat diferents solucions per a evitar els accidents.

La darrera alternativa es la col·locació provisional d’una malla de goma negra que està fixada al terra per unes peces metàl·liques en la part central i amb gespa artificial en els laterals.

Aquesta solució, que han presentat com a definitiva, té un cost econòmic considerable i no resol el problema de les caigudes, segons el PSC, "a més de que te un impacte important en l’espai públic".

Vistes les experiències plantejades  per l’Ajuntament, el grup municipal del PSC proposa que s’estudiï una solució definitiva que funciona en alguns països freds del nord d’Europa: el terra radiant.


Amb aquesta proposta es podrien solucionar dos problemes:

1.    Acabar amb les glaçades en el sector de pas de la plaça del Mig.

2.    Portar aigua calenta procedent de la caldera de biomassa situada al soterrani de l’Antic Hospital de Sant Jaume per al funcionament de la calefacció a Can Trinxeria, on hi ha els serveis de Cultura de l’Ajuntament i Radio Olot.
 
Es dóna la circumstància que, actualment, la caldera de biomassa ja dona aigua calenta al Geriàtric de l’Antic Hospital de Sant Jaume, a la plaça Mercat, a la Fundació d’Estudis Superiors, a la Caritat i al Geriàtric Montsacopa, amb l’avantatge que la instal·lació actual, està molt a prop de la plaça del Mig.

"La nostra idea és posar terra radiant únicament en els llocs per on han de passar els vianants, no a tota la plaça. Creiem que aquesta podria ser la solució definitiva i de qualitat  que la plaça del Mig es mereix, donat que es un espai de la ciutat molt cèntric i concorregut", conclouen.

 

 

Participació