TEMPORAL

I després de la neu..., el fred

Protecció Civil alerta de l'arribada de "temperatures molt baixes" i demana prudència a tothom

per NacióGarrotxa , 11 de gener de 2021 a les 11:07 |
La Vall d'en Bas ben nevada aquest diumenge. | Foto: Xavier Borràs.
El pas la borrasca Filomena deixarà temperatures molt baixes aquesta setmana i és per això que la sotsdirectora de Coordinació i Gestió d'Emergències de Protecció Civil, Imma Soler, ha alertat de l'arribada d'una onada de fred i ha demanat prudència a la ciutadania.  Soler també ha recomanat en una entrevista al 3/24, "no sortir de casa si no és necessari" i vigilar per no "impedir" el pas dels vehicles que estan treballant arreu del país. 

A hores d'ara, a la Terra Alta hi ha fins a 60 centímetres de neu. Al voltant del Montsec, s'acumulen 20 centímetres. També al Priorat, on s'ha intensificat la nevada aquesta nit, hi ha més de 40 centímetres de gruix. A les Guilleries, entre la Selva i Osona, i al Collsacabra hi ha alguns pobles incomunicats per problemes amb les màquines llevaneus. 


Pel que fa a l'afectació viària, hi ha un total de 17 carreteres tallades i un centenar amb afectacions pel temporal. 

El temporal Filomena ha deixat bona part del territori emblanquinat per neu. La borrasca va irrompre la matinada de dissabte des del sud cap al nord, deixant neu a costes molt baixes a Terres de l'Ebre, Tarragona, Lleida, el Ripollès i la Selva, així com altres punts de la Catalunya central. Ara bé, a Barcelona i altres zones del litoral no han tingut tanta sort per l'efecte termoregulador del mar i la neu s'ha quedat atrapada a cotes molt més altres, de 400 i fins i tot 600 metres.


 

La nevada a Querol aquesta matinada Foto: ACN

 

Neu al barri del Remei a Vic Foto: Emili Vilamala

Mura, nevat Foto: Joan Griera

Balaguer nevat Foto: Àlvar Llobet

 

Participació