Els Reis d'Orient rebran avui els infants al Parc Nou d'Olot

A la Garrotxa també hi haurà trobades amb les comitives reials a Besalú, Sant Joan les Fonts, les Planes d'Hostoles, les Preses i la Vall de Bianya, mentre es faran cavalcades a Argelaguer, Riudaura, Maià de Montcal, Beuda. la Vall d’en Bas, Santa Pau, Sant Feliu de Pallerols, Castellfollit de la Roca i Montagut i Oix

Melcior, Gaspar i Baltasar no es passejaran enguany per la ciutat.
Melcior, Gaspar i Baltasar no es passejaran enguany per la ciutat. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
05 de gener del 2021
Actualitzat a les 10:35h
Enguany no hi haurà cavalcada de Reis a Olot. El 5 de gener vinent, ses majestat els Reis d’Orient arribaran a Olot en un format diferent a l’habitual. Melcior, Gaspar, Baltasar i tota la cohort de patges i ajudants han de plegar-se a les imposicions de la resolució publicada al DOGC el passat 19 de desembre, on es detalla com han de ser els esdeveniments i activitats de Nadal, amb què la seva presència enguany serà estàtica i amb una cabuda limitada.
 
Els Reis d'Orient arribaran al Parc Nou d'Olot avui dimarts, 5 de gener, a les 17:30 h, en les seves habituals carrosses, acompanyats dels personatges de la comitiva reial, que ja fan parada a la ciutat des del 2 de gener, al Campament Reial instal·lat a la plaça Clarà, provinents d'una primera estada a la Fageda d'en Jordà. La comitiva amb els tres savis s’instal·larà als paratges del Parc Nou on els visitants podran saludar-los.  
 

Per a garantir el control de la cabuda, les entrades per accedir al recinte es van exhaurir en poques hores a través del web d’OlotCultura. Cada usuari podia obtenir un màxim de cinc entrades, corresponent al grup de convivència. Des de l’organització, i tenint en compte la limitació de capacitat que comporta el nou format, es va demanar a la gent que agafés les entrades realment necessàries, per a evitar que cap infant no resti sense poder viure la màgia d’una nit tan especial.  
 
Aquesta no era l’opció preferida pels organitzadors, que proposaven una cavalcada dinàmica amb un recorregut per tots els barris de la ciutat, però l’evolució de la pandèmia i les noves restriccions els han obligat a treballar en un nou escenari.

El Centre Cultural Els Catòlics comunicarà qualsevol canvi de format o novetat sobre l’arribada dels reis a Olot, conseqüència de les resolucions marcades pel PROCICAT, a través del web o del compte d’Instagram @catolicsolot.
 
Els Reis a la resta de la Garrotxa

Com en le cas d'Olot, els Reis d'Orient no faran cavalcades, però si trobades estàtiques, a sis municipis més de la Garrotxa: a la plaça dels Claustres de Besalú, al prat de Can Miquelet de Sant Joan les Fonts, a la pista poliesportiva de l’Estació de les Planes d’Hostoles, al centre cultural de les Preses, a la plaça de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca i a la plaça 1 d’Octubre de la Canya, a la Vall de Bianya.

Per contra, en altres municipis de la comarca han decidit mantenir les cavalcades en moviment, amb menys comitiva i amb mesures de seguretat, tot intentant passar per davant de gran part de les cases del poble. És el cas d’Argelaguer, Riudaura, Maià de Montcal, Beuda. la Vall d’en Bas, Santa Pau, Sant Feliu de Pallerols, Castellfollit de la Roca i Montagut i Oix.

Arxivat a