El vaccí contra el coronavirus arriba a la Garrotxa a la residència Edat 3 d'Olot

L'han rebut 27 dels 29 residents i 18 dels 31 treballadors del centre. Josep Estudis Jordà, de 75 anys, i la infermera Astrid Garcia Batlle, de 33 anys, han estat els primers a ser inoculats

Josep Estudis i Astrig Garcia després de rebre els primers vaccins a la Garrotxa.
Josep Estudis i Astrig Garcia després de rebre els primers vaccins a la Garrotxa. | @salutcat.
NacióGarrotxa
31 de desembre del 2021
Actualitzat a les 8:49h
La campanya d'immunització del coronavirus SARS-CoV-2 ha arribat aquest dimecres a la tarda a la residència Edat 3 d'Olot, el tercer centre gironí que rep el vaccí de Pfizer. El primer dels 27 usuaris de la residència a vaccinar-se ha estat Josep Estudis, de 75 anys. Per ordre expressa del Departament de Salut no s'ha permès l'accés dels mitjans de comunicació al centre.

L'home s'ha mostrat molt satisfet i ha demanat que es vaccini el major nombre de persones possibles per a "poder tornar a sortir" i recuperar la normalitat. A continuació, l'ha seguit la infermera Astrid Garcia, de 33 anys, responsable higienicosanitària de la residència garrotxina, que ha destacat que volia vaccinar-se-se pel tracte proper que té cada dia amb els usuaris del centre. Es preveu que en els propers dies s'estengui la campanya a altres punts de la ciutat i la comarca de la Garrotxa.
 

Josep Estudis ha estat el primer resident d'Edat 3 d'Olot a ser injectat. Foto: @salutcat.


Els vaccins han arribat cap a dos quarts de quatre de la tarda a la residència i s’han administrat a 27 residents i 18 treballadors. dels 29 residents i 31 treballadors que té actualment.

Aquesta setmana es disposa de 440 dosis i un equip format per sis infermeres, que ha estat l’encarregat d’administrar-ne 45 a la a la Residència Edat 3 d’Olot. El desplegament d’avui és excepcional, ja que es tractar de les primeres vaccinacions, ja que habitualment es desplaçaran als centres grups de dues infermeres.
 

La infemera Astrid Garcia també ha volgut rebre el vaccí de Pfizer. Foto: @salutcat.


Per a la priorització de les residències on s’ha començat a vaccinar se segueix un criteri principal: són centres verds, és a dir, no tenen cap cas actiu de coronavirus. En el cas del geriàtric Edat 3 d’Olot es tracta a més d’un centre “blanc”, és a dir, que no n'ha registrat cap contagi. “Hem estat molt angoixats, però no tenir cap usuari positiu  ens ha fet una mica més fàcil la nostra feina”, ha explicat la directora de la residència, Esther Arbusà.  

El desplegament de la campanya de vaccins al territori suposa un “repte logístic”, tal com va destacar el gerent territorial del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, en la primera vaccinació a la ciutat de Girona. Per a fer-ho possible, a la regió s’han format dos equips integrats en total per quaranta infermeres i dotze administratius, sota la supervisió de dues coordinadores que s’encarreguen de gestionar les vaccinacions a la zona.

 

 
Arxivat a