L’Escola Municipal de Música d’Olot incorpora la plataforma educativa Aulavirtualmusica

Amb l'objectiu d'adequar-se a les imposicions arran de la pandèmia, és l'únic centre de les comarques gironines que fa sessions, classes i aprenentatges a través d'aquesta eina

Els alumnes de l'Escola de Música d'Olot poden gaudir d'aquesta tecnologia a l'aula o a casa.
Els alumnes de l'Escola de Música d'Olot poden gaudir d'aquesta tecnologia a l'aula o a casa. | @emmoxm.
NacióGarrotxa
29 de desembre del 2021
Actualitzat a les 9:09h
Les imposicions administratives arran de la declaració de la pandèmia del coronavirus ha afectat tots els àmbits i sectors. En el cas de les escoles de música, com l’Escola Municipal de Música d’Olot (EMMO), va suposar que s’haguessin de trobar maneres de treballar diferents per a poder donar resposta a les necessitats detectades pels estudiants i que, alhora, calia continuar fent classes aportant els coneixements de la millor manera possible –tot complint amb totes les mesures i protocols sanitaris i de seguretat per a evitar contagis.
 
D’aquí que, després de la primera onada de la pandèmia i preveient les possibles realitats i situacions que podien produir-se passat l’estiu, la nova direcció de l’EMMO va començar a cercar opcions per a oferir les classes, sessions i formacions amb la màxima agilitat, facilitat i normalitat. D’aquesta manera, es va cercar una fórmula que pogués solucionar les diferents modalitats de classes que s’ofereixen des del centre –tant presencialment com telemàtica, així com lectives o pràctiques– i en els formats necessaris; tant en el cas de confinament total com parcial de de l’alumnat o dels professors.  

Així, des del passat mes de setembre l’EMMO treballa a través de la plataforma educativa Aulavirtualmusica. Aquesta eina innovadora dóna l’oportunitat d’aplicar les noves tecnologies a l’ensenyament musical i ofereix la possibilitat d’ensenyar el món de la música d’una manera més visual, pràctica i lúdica que fa molt més assequible el llenguatge musical, tant des de la classe presencial a l’aula a través de pantalles de televisió i ordinadors així com amb la possibilitat de continuar les sessions de forma telemàtica o híbrida presencial-telemàtica.   

Tots els alumnes de l'EMMO han pogut continuar cursant els estudis de música; compaginant llibres i ordinadors, tauletes o mòbils, en qualsevol moment i des de qualsevol espai; fins i tot connectant-se en línia des de casa per a fer la classe, en els casos necessaris. Avui dia, l’Escola Municipal de Música d’Olot és l’única de les comarques gironines que treballa i funciona amb aquest innovador sistema d’ensenyament musical.
 
Des del principi, l’Ajuntament d’Olot a través de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut ha donat suport a aquesta iniciativa i ha aportat tot el material i elements necessaris perquè es pogués dur a terme, amb l'adequació de la xarxa informàtica de l’escola i l'adquisició de les pantalles necessàries perquè les aules estiguessin adaptades a les noves necessitats tecnològiques.   

 
Arxivat a