ERC Olot demana que l'Ajuntament negociï unes hores sense trànsit a l'avinguda Santa Jordi

Els republicans consideren que la variant d'Olot, que anhelen, no evitarà que deixi d'existir-hi un bon gruix de mobilitat comarcal

ERC Olot creu important que l’equip de govern tracti aquest tema com un problema de ciutat.
ERC Olot creu important que l’equip de govern tracti aquest tema com un problema de ciutat. | @ERCOlot.
NacióGarrotxa
18 de desembre del 2020
Actualitzat el 21 de desembre a les 9:33h
ERC Olot considera que, des de l’obertura del túnel de Bracons, la ciutat d’Olot pateix una anormalitat, i és que un carrer de la ciutat fa funcions de carretera intercomarcal i suporta tot el trànsit rodat que travessa la comarca, tal com ha afirmat aquesta tarda des de l'avinguda Sant Jordi la cap de l'oposició, Anna Barnadas.

"Aquesta anomalia afecta tota la ciutat d’Olot, però els veïns i veïnes d’aquest tram, que va des de la rotonda de la Solfa fins a la rotonda de La Rodona, són els qui més ho pateixen ja que les afectacions són diverses: seguretat viària, salut ambiental, salut emocional, salut física…", ha afegit la regidora.

El grup municipal té clar que la solució és la construcció de la variant, però aquesta variant té un termini molt llarg d’execució i posada en funcionament. De totes maneres, també considera que hi continuarà havent un trànsit comarcal, que identificarà aquest tram com una via per creuar el municipi d’Olot, i que, per tant, hi continuarà havent un alt volum de trànsit, malgrat la construcció de la variant.

Amb tot, ERC Olot creu important que l’equip de govern tracti aquest tema com un problema de ciutat i no ho fiï tot a la construcció de la variant. De fet, durant el ple d’octubre, es va presentar una moció de la plataforma veïnal, que fa temps que treballa per fer veure el greuge que pateix aquest tram, i que va ser desestimada. Només ERC Olot hi va votar a favor perquè va considerar que estava molt ben argumentada i perquè entén que és necessari trobar solucions de forma immediata.

Així, el grup municipal reclama a l’equip de govern que treballi i que negociï, amb els veïns de l’avinguda Sant Jordi i l’avinguda Zamenhoff, un marge de descans tal i com demanaven a la moció. Una demanda molt justa per poder disposar d’unes hores de descans a la nit i els caps de setmana. 

Per tant, ERC Olot demana que l’equip de govern treballi amb veïns i empreses, amb els regidors de mobilitat i seguretat i amb la plataforma veïnal per trobar unes hores de descans per a aquest tram.

En definitiva, el grup municipal d’ERC Olot considera que la ciutat d’Olot s’ha de fer corresponsable d’aquest problema, actuar amb la màxima solidaritat i comprensió i treballar per resoldre una anomalia que no pot esperar més terminis ni més promeses perquè ha de ser resolta, per qüestions de seguretat i salut de tota la ciutat.

També, vol deixar clar que, evidentment, la variant és necessària i és una prioritat per a la ciutat d’Olot, però considera que la construcció s’ha d’ajustar a les demandes de mobilitat de la comarca. Els vuit carrils que dibuixa la darrera proposta del traçat són desproporcionats per a la formació republicana, perquè aquesta zona està al bell mig d’un parc natural, tal com apuntava el Consell de Protecció de la Natura, òrgan consultiu de la mateixa Conselleria de Territori. En definitiva, per als republicans cal, de forma urgent, construir una variant que s’ajusti a les necessitats de la comarca i que respecti el patrimoni natural.
 
Arxivat a