Migracions

Can Trona acull avui la jornada «Un jovent que camina» sobre els migrants

Amb l'exposició "Frontera Sud", el passi del documental "18+1" i un col·loqui amb els autors, la periodista Sara Montesinos i el fotoperiodista de NacióGarrotxa Martí Albesa

per NacióGarrotxa , Vall d'en Bas, 18 de desembre de 2020 a les 14:03 |
Persones carregades d'esperança, però alhora temoroses del seu incert futur. | Martí Albesa.
Aquest divendres, a un quart de vuit del vespre, Can Trona (Centre de Cultura i Natura) i l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas organitzen, amb el suport de la Diputació de Girona, una jornada que porta per títol Un jovent que camina.

L’afany d’aquesta iniciativa és conèixer més de prop la realitat de persones que arriben provinents del continent africà i la situació d'incapacitat de les institucions encarregades d’atendre-les. La jornada constarà de dos actes: la inauguració de l’exposició La Frontera Sud, a l’ombra del nord i la projecció del documental 18+1, un jovent que camina.L’exposició, que serà present a Can Trona fins al 29 de gener, documenta i explica gràficament tot el que passa diàriament a la zona de la frontera sud d’Europa, concretament al sud de la península Ibèrica. A la inauguració comptarem amb la presència de l’autor, el garrotxí Martí Albesa, que ens explicarà amb més detall el contingut d’aquest projecte, que va ser el guanyador de la dissetena edició dels Premis Joves Fotògraf(e)s.D’altra banda, el documenta 18+1, un jovent que camina, és un treball de l’Agència Talaia amb la col·laboració de La Directa. El film, que serà presentat per Jordi Teis, mostra la realitat dels joves menors no acompanyats que arriben a Catalunya. 


Es tracta d’un resum dels 10 capítols que té la sèrie de filmacions que es van produir pel projecte. Aquest treball va ser el  guanyador dels Premis Carles Rahola 2019 i ha estat realitzat amb el suport de Girona Acull, el Col·legi de Periodistes, el Consell de Cohesió Social de l’Ajuntament de Girona, Dipsalut i la Diputació de Girona.


Per al debat posterior al documental, comptarem amb la presència de l’Agència Talaia, formada per la Sara Montesinos i el mateix Martí Albesa, que dinamitzaran un petit col·loqui.

Per tal d’assistir-hi, cal que envieu un correu electrònic a l’adreça cantrona@vallbas.catindicant el vostre nom i el nombre de places que voleu reservar. També ho podeu fer enviant un whatsapp amb les mateixes dades al telèfon 648 81 42 93.

L’acte finalitzarà amb suficient temps per complir amb les mesures establertes pel PROCICAT.
 

Cartell de l'acte a Can Trona. Foto: @cantrona.

 

Participació