Trenta-cinc empreses del territori ADRINOC sol·liciten ajuts Leader de 2020

Vint-i-tres dels projectes presentats són d'empreses de la Garrotxa i es compta amb un pressupost total de 668.642 euros

NacióGarrotxa
18 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:49h
El passat 30 de novembre va finalitzar el termini per a la presentació de sol·licituds d’ajut al programa Leader de la convocatòria 2020. Aquests ajuts, finançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), s'adrecen principalment a micro, petites i mitjanes empreses i permeten obtenir fins a un màxim d’un 40% de subvenció a fons perdut d’inversions per a la creació, millora i/o ampliació de negocis.

Els ajuts Leader són gestionats al nostre territori pel grup d’acció local ADRINOC (Associació per al desenvolupament rural integral de la zona nord-oriental de Catalunya) –amb seus a Olot i a Figueres–, que aplega 75 municipis de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès, la Selva i el Pla de l’Estany.
 
L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves. Estan adreçats fonamentalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.
 
ADRINOC fa un balanç positiu d’aquesta convocatòria ja que s’han rebut un total de 35 sol·licituds d’ajut, amb projectes d’inversió que superen els 7 milions d’euros, molt per sobre de les expectatives previstes inicialment, amb especial incidència a la Garrotxa de on s’han rebut 23 sol.licituds.

Agrupant per sectors, les sol.licituds corresponen en la gran majoria a empreses dedicades al sector agroalimentari, turisme i industria, essent la majoria microempreses. Aquest fet constata que, malgrat la situació de Covid-19, hi ha dinamisme empresarial i que les empreses i emprenedors del territori continuen proposant nous projectes.  
 
Durant les properes setmanes, els tècnics revisaran les propostes presentades per comprovar que totes elles compleixen els requisits. Seguidament, es passarà a la fase de valoració de projectes, per determinar quins d’ells podran accedir als ajuts Leader.