El ple d'Olot aprova el Reglament del Registre municipal d’habitatges desocupats amb caràcter permanent

Pretén ser un instrument eficaç per al control i la gestió eficient del parc d'habitatges de la capital de la Garrotxa

El Reglament podrà servir per a mobilitzar habitatge a Olot.
El Reglament podrà servir per a mobilitzar habitatge a Olot. | Martí Albesa.
17 de desembre del 2020
Actualitzat a les 19:35h
El ple de l'Ajuntament d'Olot d'aquest dijous –el darrer d'aquest mal any 2020– ha aprovat per unanimitat el Reglament del Registre municipal d’habitatges desocupats amb caràcter permanent. Aquest reglament pretén ser un instrument eficaç per al control i la gestió eficient del parc d'habitatges de la capital de la Garrotxa.

L'objectiu principal és que al document s'hi inscriguin els habitatges desocupats sense causa justificada durant dos anys perquè es puguin mobilitzar. De fet, els propietaris d'aquests habitatges seran objecte d’imposicions del recàrrec d’IBI establert en les Ordenances Fiscals vigents.

El procediment de declaració de bé immoble d’ús residencial desocupat permanentment s’iniciarà mitjançant una resolució on es facin constar els indicis de la desocupació, que serà notificada a qui ostenti el dret de propietat, usdefruit o de superfície de l’immoble afecte al procediment. 

L’Ajuntament, mitjançant les seves bases de dades tributàries i el padró municipal, presumirà la desocupació del bé immoble d’ús residencial quan concorrin, a la data de meritació del recàrrec de l’impost, algun d’aquest supòsits:

a.    No existeixi cap persona empadronada de forma permanent i per un termini de més de 2 anys en l’habitatge  
b.    No estar l’habitatge donat d’alta a la xarxa de subministrament d’aigua excepte que es disposi de pou propi  
c.    No disposar l’habitatge de comptador d’aigua o que aquest estigui donat de baixa del servei o el consum d’aigua derivat de les lectures del comptador durant els dos darrers anys hagi estat inexistent. 

L'Ajuntament adquireix un pis per a lloguer social

També per unanimitat, el ple de l'Ajuntament d'Olot ha aprovat adqurir un pis als baixos del número 4 de l'avinguda Santa Coloma que es destinarà a necessitats habitacionals, és a dir a lloguer social.

L’habitatge objecte del present projecte té les següents característiques: una superfície útil de 53,43 m2, amb un adequat de l'estat de l’habitatgeper a l’ús i destinació de lloguer social, ja que disposa de cèdula d’habitabilitat, per bé que s'ha detectat únicament la necessitat dels següents arranjaments:
 
•    Neteja i desinfecció.  
•    Pintura de totes les dependències .  
•    Revisió de les taques d’humitats.  
•    Revisió de la instal·lació elèctrica i d’aigua (aparentment no hi ha grans deficiències)  • No hi ha calefacció, es dedueix una antiga instal·lació d’aire condicionat.  
•    Els sanitaris estan en mal estat de conservació i com a millora es podria canviar algun element.  
•    La cuina disposa d’aparell de cocció, extractor i pica. El mobiliari és adequat.  
•    Els revestiments ceràmics, tan verticals com horitzontals estan en bon estat.  
 
La valoració econòmica d'aquesta operació és de 30.500,00 €, desglossats de la següent manera:

•    Habitatge quantificat en 24.500 euros.
•    Cost de posada a punt de l’habitatge: 6.000 euros. 

 
Arxivat a