Pep Berga anuncia la unificació de les àrees d'Educació i Cultura de l'Ajuntament d'Olot

Serà la conseqüència lògica de la dissolució dels organismes autònoms municipals, que deixaran d'existir el 31 de desembre

17 de desembre del 2020
Actualitzat el 18 de desembre a les 9:21h
El batlle d'Olot, Pep Berga, durant el ple d'aquest dijous.
El batlle d'Olot, Pep Berga, durant el ple d'aquest dijous. | @olotuit.
El batlle d'Olot, Pep Berga, ha anunciat a l'inici del ple, amb motiu de les votacions que dissolen i liquiden els organismes autònoms de l'Ajuntament (Educació i Joventut, Cultura, Esports i Lleure), la unificació de les àrees d'Educació i Cultura, una idea que ha avançat aquest matí, com ha anunciat NacióGarrotxa, en la trobada que ha tingut lloc amb la consellera de Cultura, Àngels Ponsa.

Els tres organismes autònoms esmentats es dissolen i liquiden definitavament i, a partir del 1r de gener de 2021, seran gestionats pel propi Ajuntament. D'entrada vol dir que totes les contractacions pertinents passaran per la Junta de Govern i que els treballadors d'aquests ara extints instituts municipals, que passaran tots (vora 100) al propi Consistori, podran fer efectiva la mobilitat, cosa que fins ara els era impossible.

Aquesta decisió, iniciada, de primer, en un ple el mes de maig, amb la incoació de l'expedient, i seguida en el ple del mes de juliol, s'ha vist refrendada en aquest ple de desembre després que no s'hagin presentat al·legacions. Les votacions no s'han mogut: hi han votat a favor l'equip de govern de JxCat i el PSC, en contra ERC i s'hi ha abstingut la CUP.

L'acord respon a la conveniència i oportunitat de modificar el sistema de gestió i en especial per ajustar-se a la normativa de control intern i control financer dels ens locals i fonamentant-se amb els principis d’eficàcia i eficiència i, també ,amb l’estudi de les repercussions econòmiques, comptables i procedimentals del manteniment del funcionament dels organismes outònoms. Per això s'ha decidit modificar el sistema de gestió en la prestació d’aquest serveis, que ara es realitzaran en el si de la pròpia organització de l’Ajuntament.
Arxivat a