Sant Joan les Fonts aposta per uns pressupostos de 4.785.000 euros, «més sostenibles i socials»

L'equip de govern de JxCat els aprova en solitari, "amb un marcat accent mediambiental", amb el vot en contra d'ERC

17 de desembre del 2020
Actualitzat a les 11:59h
Aquest dijous s'ha celebrat a Sant Joan les Fonts un ple extraordinari que, entre d'altres qüestions, ha aprovat inicialment, amb els vots en contra d'ERC (Sant Joan Plural), els pressupostos per al 2021, que sumen un total de de 4.785.000 euros, 288.251 euros més que al 2020, és a dir un 6,4% d'augment.

Aquests pressupostos, segons l'equip de govern municipal de JxCat s'han fet "amb un marcat accent mediambiental i que també prioritzen les ajudes socials".

Pel que fa a les propostes que el grup municipal republicà va presentar a l'equip de govern el passat dia 11, el regidor de l'equip de govern, Carles Grèbol, va dir durant el ple que es tractava d'una "pluja d'idees", però sense assignar-ne els costos ni les partides concretes, com era el cas, per exemple d'un camp de gespa artificial a la Canya, que podria arribar a costar 200.000 euros. "Els recomanem que en una altra ocasió aportin una proposta més treballada…, i no només per a complir l'expedient", va afegir Grèbol.

Joan Timonet, d'ERC, va dir que certament van presentar la instància amb les seves propostes fa una setmana, però que no sabien que el ple se celebraria aquest dijous al matí. "Si ens conviden a participar-hi l'any que ve vindrem gustosament", va afegir.
 

Una instantània del ple celebrat aquest dijous. Foto: @santjoanfontsaj.


Energies renovables

L'aposta per les energies renovables resta plasmada amb la inversió que es durà a terme amb la instal·lació d'una caldera de biomassa que escalfarà els edificis de l’escola Castanyer i la llar d’Infants El Niu. La idea és que la caldera se situï al parc i s’annexi a la barbacoa existent. La inversió és de 137.500 euros, dels quals 68.700 euros es pagaran a través d'una subvenció.

Un altre projecte sostenible és la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per a consum propi a la teulada del Club Esportiu Santjoanenc, que tindran un cost de 12.000 euros, dels quals 4.700 euros es pagaran amb una subvenció. L'enllumenat públic també serà una de les millores importants en el municipi i la inversió que es té prevista és de 27.000 euros.

Precisament sobre el subministrament elèctric públic, la factura ja s'ha reduït en 10.000 euros respecte de l'any anterior, en què es van començar a substituir bombetes per leds. Aquest fet ha reduït el consum i, per tant, la despesa.

Ajudes socials

La pandèmia també ha posat en el punt de mira les ajudes per a emergències socials. Aquest any hi ha un increment de 10.000 euros respecte de l'any anterior, i se situa en 15.000 euros. A més, s'ha dotat amb 40.000 euros més les ajudes destinades exclusivament a pal·liar els efectes econòmics de la crisi arran de la Covid-19 per a autònoms i Vals+.

Arranjament de camins

També, s'ha destinat part del pressupost, uns 60.000 euros, a l'arranjament puntual de camins a tot el municipi. En destaquem el camí de la Cadamont, la carretera de la Serra del Bosc, el Mont-ros o la carretera de Castellfollit de la Roca a Torre Canadell.

Finalment, aquest 2021 també es treballarà en el nou pou de captació d'aigua de la zona de Peracaula, que suposarà una inversió de 100.775 euros.

La idea és que totes aquestes inversions comptin amb el suport de subvencions provinents de la Generalitat i de la Diputació de Girona i s'està treballant en aquesta direcció.

Totes aquestes mesures estan pensades, segons l'equip de govern municipal, per a fer de Sant Joan les Fonts "un municipi respectuós amb l'entorn i sensible a les necessitats dels ciutadans".

Podeu veure com es va desenvolupar aquest ple extraordinari en aquest vídeo: