La Fageda torna a obrir les visites a tots els garrotxins

Es farà un obsequi a la mainada i se sortejarà entre tots els visitants un vol en globus per a dues persones

Els garrotxins ja poden tornar a visitar les instal·lacions de La Fageda.
Els garrotxins ja poden tornar a visitar les instal·lacions de La Fageda. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
16 de desembre del 2020
Actualitzat a les 12:57h
Tot i la situació d’excepcionalitat que es viu enguany, si exceptuem la primavera, el Servei de Visites de la Cooperativa La Fageda, a Santa Pau, ha mantingut l'activitat, tot adaptant l’oferta a cada moment i tipologia de grup. En condicions normals, aquest servei atén anualment al voltant de 40.000 visitants.

Aquest vinent cap de setmana, tot aprofitant que és el darrer abans de les vacances de Nadal i que s’ha aprovat una desescalada del confinament que permetrà el moviment comarcal, La Fageda obre les visites a tots els garrotxins, per bé que, normalment, un percentatge elevat de visitants prové de Barcelona o del seu entorn metropolità.  

Les visites caldrà reservar-les, com sempre, a través del web. Mariona Martí, responsable del Servei de Visites ha anunciat que es farà un obsequi a la mainada i se sortejarà entre tots els visitants un vol en globus (Vol de Coloms) per a dues persones.

La visita és totalment exterior, recorre els camps de farratge per al bestiar, la granja pròpiament dita amb les diferents naus connectades per un fil musical que permet a les vaques escoltar les cantates de Bach i altres peces de l’època barroca. També es pot veure en funcionament la munyidora robotitzada, la fàbrica de iogurts i l’obrador de melmelades. El tradicional tast de productes es lliure en una bossa per emportar, evitant així els contactes.

Per a garantir la higiene en el moment de l’arribada i durant tot el recorregut, els visitants hauran de dur cadascú la seva pròpia màscara i disposaran d’estacions higièniques en diferents punts de la finca. La reserva permet travessar la Reserva Natural de la Fageda d’en Jordà en vehicle, tot i que es promouen diferents itineraris a peu.

La Fageda es va crear a Olot l’any 1982 i, cinc anys més tard, es va traslladar a la finca actual, al bell mig del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En aquestes instal·lacions s’hi desenvolupen activitats agropecuàries i industrials amb l’objectiu d’oferir una feina digna a persones en situació de vulnerabilitat, ja sigui per una malaltia mental, una discapacitat psíquica o una altra circumstància personal. El Servei d’Atenció al Visitant es va inaugurar fa més de 20 anys per a fer conèixer la marca i els productes.

Arxivat a