1 de 10
Circ

La Producció Nacional de Circ farà parada a Olot el 19 de desembre

Representaran l’espectacle "Estat d’emergència" al Teatre Principal i, dos dies abans, faran un assaig obert en col·laboració amb La Coordinadora

per NacióGarrotxa, Olot | 11 de desembre de 2020 a les 09:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Estat d’Emergència és el primer espectacle de la Producció Nacional de Circ. Es tracta d’una peça de gran format escènic amb artistes emergents, dirigida per Joan Ramon Graell, que té com a principal objectiu fer visible, compartir i apropar el circ a públics més amplis, en el marc del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022.

 
Aquest espectacle està pensat per mostrar, a través del circ, com veuen el món i com s’enfronten als problemes d’un planeta a punt de col·lapsar-se els i les joves artistes d’avui, i que ha acabat creant-se... en plena emergència sanitària. No ha estat fàcil, però en circumstàncies difícils i molt poc habituals, Estat d’Emergència s’ha convertit en una realitat. De fet, la pandèmia ha acabat afegint-se a la llarga llista de crisis a les quals s’enfronten també els i les artistes: des del col·lapse ecològic fins a l’auge del feixisme o la crisi de l’habitatge.

 
L’espectacle es pot veure el proper dissabte 19 de desembre, a les 19 h, al Teatre Principal d’Olot (podeu adquririr-ne les entrades des d'aquest vincle). Entre les artistes que actuen al muntatge hi ha la Júlia Clarà de les Planes d’Hostoles. L’espectacle, que es va estrenar al Festival Grec de Barcelona, també es podrà veure a  Figueres, Badalona, Lleida, Vilafranca del Penedès, Manresa, Sabadell, Vic, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallès, Palma de Mallorca, Tortosa, Viladecans, Girona, Reus i Santa Coloma de Gramenet.

 

Una escena d'«Estat d'Emergència», de Producció Nacional de Circ. Foto: Marta Garcia Cardellach.


Assaig obert al públic
 
El dijous 17 de desembre, a les sis de la tarda, algunes dels intèrprets oferiran un assaig obert amb algunes de les tècniques de l’espectacle al Teatre Principal d’Olot. A més, faran una petita introducció al circ contemporani. Serà una bona oportunitat de veure un tast de la funció per a totes aquelles persones que el dissabte, amb el confinament municipal de cap de setmana, no poden venir a Olot.  
 
Per a assistir a l’assaig obert cal descarregar-se una entrada gratuïta al web d’Olot Cultura. En sortir de l’assaig es podrà col·laborar a través d’una taquilla inversa.  
 
L’assaig obert i l’espectacle de circ està organitzat conjuntament amb La Coordinadora, que agrupa les diferents associacions que treballen amb col·lectius de diversitat funcional de la Garrotxa. Cada any, al mes de desembre s’organitza alguna activitat conjuntament amb La Coordinadora, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre). El circ és un espectacle inclusiu, apte per a totes els públics. 
Participació