Mobilitat i crisi ecològica

Can Trona acull els seminaris per a una «Nova cultura del territori»

Aquest divendres abordarà el model d'infraestructures viàries i de mobilitat davant dels reptes del canvi climàtic i la crisi ecològica

per NacióGarrotxa , Joanetes, 10 de desembre de 2020 a les 10:45 |
La conservació de les terres de conreu de la vall de Bas no és un luxe bucòlic. | @les_valls.
Aquest divendres, 11 de desembre, a partir de les sis de la tarda, el Centre per la Sostenibilitat Territorial organitza a Can Trona, el Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas, un debat dins el cicle Nova Cultura del Territori sobre el model d'infraestructures viàries i de mobilitat que necessita Catalunya davant del canvi climàtic i la crisi ecològica, encara més amb l'amenaça de la variant de les Preses-la Vall d'en Bas, que pot comportar un greu impactes en les terres de conreu i el paisatge.
 
En la jornada hi seran, també, diverses organitzacions i moviments que defensen el seu territori. Entre elles:


• Aturem la C-32 pel Vilar, Sant Pere del Bosc, l'Àngel i Les Alegries.
• SOSCostaBrava.

• La Variant de Torroella de Montgrí.
• Plataforma No al Quart Cinturó.

• Variant de Sils de la C-63.
• També, persones expertes i referents en el sector, com Cesc Baquer Font i Francesc Magrinya.
 

El programa de la jornada de debat a Can Trona aquest divendres. Foto: @cst_terr.


La inscripció és obligatòria i gratuïta. Places limitades. Serà obligatori l’ús de mascareta. Les inscripcions es podran fer enviant un correu a: coordinació@centresostenibilitat.cat. Si voleu assistir-hi presencialment cal inscripció prèvia i, si n, es podrà seguir per via zoom i YouTube.

El debat és organitzat pel Centre per la Sostenibilitat Territorial, Salvem les Valls i l'Ajuntament de la Vall d'en Bas, amb la col·laboració de SOS Costa Brava, Aturem la C32 i la Plataforma variant Sils.

El missatge que es vol fer arribar des de la Vall d'en Bas, des dela Garrotxa, a la Terra, és que cal "caminanr cap a la regeneració de la cultura i els territoris".

 

Participació