Can Trona acull els seminaris per a una «Nova cultura del territori»

Aquest divendres abordarà el model d'infraestructures viàries i de mobilitat davant dels reptes del canvi climàtic i la crisi ecològica

La conservació de les terres de conreu de la vall de Bas no és un luxe bucòlic.
La conservació de les terres de conreu de la vall de Bas no és un luxe bucòlic. | @les_valls.
NacióGarrotxa
10 de desembre del 2020
Actualitzat a les 11:10h
Aquest divendres, 11 de desembre, a partir de les sis de la tarda, el Centre per la Sostenibilitat Territorial organitza a Can Trona, el Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas, un debat dins el cicle Nova Cultura del Territori sobre el model d'infraestructures viàries i de mobilitat que necessita Catalunya davant del canvi climàtic i la crisi ecològica, encara més amb l'amenaça de la variant de les Preses-la Vall d'en Bas, que pot comportar un greu impactes en les terres de conreu i el paisatge.
 
En la jornada hi seran, també, diverses organitzacions i moviments que defensen el seu territori. Entre elles:

• Aturem la C-32 pel Vilar, Sant Pere del Bosc, l'Àngel i Les Alegries.
• SOSCostaBrava.
• La Variant de Torroella de Montgrí.
• Plataforma No al Quart Cinturó.
• Variant de Sils de la C-63.
• També, persones expertes i referents en el sector, com Cesc Baquer Font i Francesc Magrinya.
 

El programa de la jornada de debat a Can Trona aquest divendres. Foto: @cst_terr.


La inscripció és obligatòria i gratuïta. Places limitades. Serà obligatori l’ús de mascareta. Les inscripcions es podran fer enviant un correu a: coordinació@centresostenibilitat.cat. Si voleu assistir-hi presencialment cal inscripció prèvia i, si n, es podrà seguir per via zoom i YouTube.

El debat és organitzat pel Centre per la Sostenibilitat Territorial, Salvem les Valls i l'Ajuntament de la Vall d'en Bas, amb la col·laboració de SOS Costa Brava, Aturem la C32 i la Plataforma variant Sils.

El missatge que es vol fer arribar des de la Vall d'en Bas, des dela Garrotxa, a la Terra, és que cal "caminanr cap a la regeneració de la cultura i els territoris".