VÍDEO Els Reis d'Orient ja han muntat un campament a la Fageda d'en Jordà

Ses majestats arribaran a Olot el 5 de gener per a compartir, en una cavalcada de 22 km, aquesta nit màgica amb les mainades

El rei Melcior adreça unes paraules d'ànim a tots els infants d'Olot.
El rei Melcior adreça unes paraules d'ànim a tots els infants d'Olot. | @catolicsolot.
NacióGarrotxa
10 de desembre del 2020
Actualitzat a les 10:39h
Ses majestats els Reis d'Orient arribaran puntualment a Olot el 5 de gener vinent per a compartir amb totes les mainades la nit màgica d'aquesta diada. De moment ja han muntat el campament reial en un indret recòndit de la Fageda d'en Jordà, on preparen tot el necessari per als presents que obsequiaran als infants olotins el dia 6 de gener.
 

Els Reis compten amb el suport del Centre Cultural els Catòlics d’Olot que organitza un any més, i amb el suport de l’Ajuntament d’Olot, el Campament i la Cavalcada de Reis de la ciutat, que tindrà lloc del 2 al 4 de gener, i el 5 de gener de 2021, respectivament.  

L’entitat, que fa més de 70 anys que és la responsable d’organitzar l’esdeveniment, ha hagut d’adaptar les propostes a la normativa vigent, i en canvi constant, conseqüència de les mesures preventives de la Covid-19, per tal que els visitants puguin gaudir dels espectacles d’una manera segura.  

La comitiva reial a la pantalla

Per poder comunicar totes les novetats d’enguany als olotins i olotines, els personatges de la comitiva reial han facilitat diversos vídeos que es compartiran a través de l’Instagram de l’entitat @catolicsolot, des d’on s’informarà també qualsevol canvi d’última hora.  

Un any més, tots els alumnes de primària dels centres educatius de la ciutat rebran la carta amb la informació del campament i cavalcada reial. El disseny de la carta enguany és obra de Gursimran Kaur, alumna de 6è de primària a l’Institut Escola Greda.

El Campament Reial, un espai segur i amb entrada prèvia

El Campament Reial tindrà lloc del 2 al 4 de gener de 2021 i s’instal·larà, com anys anteriors, a l’interior de la Plaça Clarà. L’espectacle començarà a les 6 de la tarda, i els visitants podran gaudir de la visita en grups reduïts, per garantir les distàncies entre els diferents grups estables i de convivència.  

Per accedir al recinte, els espectadors hauran de disposar d’una entrada, adquirida prèviament de forma gratuïta a través de la pàgina web d’OlotCultura. A diferència d’altres anys, totes aquelles persones que no disposin d’entrada, no podran accedir al recinte. Les entrades, que permetran l’accés al Campament Reial cada 20 minuts, es podran retirar a partir del dijous 31 de desembre a les 10h i cada usuari podrà disposar d’un màxim de 4 entrades. L’aforament al recinte serà limitat d’acord amb la normativa de prevenció de la Covid.  

Com a novetat, els carters reials formaran part de l’espectacle i no recolliran les cartes directament dels infants. Aquests els podran fer arribar les cartes a través de les bústies que s’habilitaran a l’interior i a l’exterior del campament, i també per correu electrònic a través de l’adreça [email protected].
 
22 km de cavalcada, l’opció preferida per l’organització, i un concurs de fanals virtual

Des de fa més de 3 mesos, l’organització ha estat treballant amb una cavalcada dinàmica que pretén recórrer més de 20 km passant per tots els barris de la ciutat. Tot i així, les últimes informacions que arriben del PROCICAT, a falta d’una resolució definitiva, aposten per uns espectacles estàtics, i l’entitat està treballant a diverses propostes per adaptar-se a la normativa, sempre evitant el contacte directe entre els reis mags i els infants. En tots els casos, l’organització apel·la a la responsabilitat individual, per garantir la seguretat de l’esdeveniment.

Enguany, el concurs de fanals Miquel Gou serà virtual. Els participants, hauran de publicar les imatges de la creació dels seus fills i filles a Instagram, etiquetant el compte de l’entitat. El jurat valorarà aquells fanals més originals i fets a mà pels infants. Els guanyadors es donaran a conèixer a través del mateix compte el dissabte 9 de gener.  




 
Arxivat a