Nadal 2020

Joanetes i Santa Pau no faran enguany el pessebre vivent de Nadal

La federació vol potenciar el canal Pessebres Vivents TV per fer arribar la celebració a totes les llars

per NacióGarrotxa , Joanetes, 9 de desembre de 2020 a les 09:54 |
Una de les escenes vives del pessebre vivent de Joanetes. | @PJoanetes.
La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya ha informat que de les 48 entitats que formen la federació, "a dia d'avui, només tres estan valorant fer les representacions i cap d’elles no es porta a terme a les comarques centrals", segons ha explicat la seva presidenta, la manresana Àngels Serentill. En aquests cas, doncs, es mantindria la convocatòria per als pessebres vivents de Maçanet de la Selva (Selva), Vila-sacra (Alt Empordà) i Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat).

De fet, el pessebre vivent de Joanetes, a la Vall d'en Bas, amb més de trenta anys de singladura, enguany no es farà les dates de Nadal. Per causa de les mesures imposades arran del coronavirus, la Junta del Pessebre Vivent de Joanetes "no veu factible portar a terme la representació del Pessebre Vivent d’enguany. No es podria garantir el compliment de les mesures de seguretat dels participants i dels visitants".


Tenint en compte això i molt a pesar seu, doncs, es veuen obligats a suspendre les representacions del Pessebre Vivent de Joanetes aquest Nadal 2020. Malgrat tot la Junta treballa intensament per a poder portar a terme algun acte simbòlic i mantenir així la tradició viva.

Els pessebres vivents, de fet, s’han reinventat aquest Nadal i ja van començar la temporada amb aquest títol en la taula rodona amb la que la van inaugurar Reinventem el Nadal i que va tenir presències molt destacades.


La vila de Santa Pau, on també se celebra el pessebre vivent normalment, ha fet el portal de Nadal que es pot visitar des del dia 7 de desembre fins a la Candelera, durant tot el dia, gratuït i sense figurants. Són escenes muntades a l'aire lliure on, habitualment, es feia el pessebre.
 

En l’acte d’inauguració també es va fer la presentació del vídeo de la temporada i una novetat que farà més que mai presents els pessebres vivents aquest Nadal. Des de la Federació de Pessebres s’ha engegat la iniciativa de portar les representacions a l’interior de les llars a través d’un canal de Pessebres Vivents TV. Per accedir-hi, només caldrà entrar a la web dels Pessebres Vivents de Catalunya i clicar el botó dels Pessebres Vivents TV, amb un enllaç directe. Allà hi haurà penjats muntatges audiovisuals, documentals i pel·lícules fetes expressament per aquest canal i que mostraran cada un dels pessebres de la federació. 

Per a Serentill "aquesta TV és una eina que posarà a l’abast de tothom els pessebres vivents, a qui ja els coneix i a qui no els coneix i no en sap res. Totes aquelles persones que no podran traslladar-se per raons de salut a visitar el pessebre vivent personalment o gent que viu a l’estranger, per exemple, podrà viure la màgia dels muntatges còmodament, des del sofà de casa. L’aspiració és que sigui una eina que ja quedarà per al futur".

En aquest vincle podeu veure els actes alternatius als pessebres vivents que es fan en els diferents municipis que els han suspès.

 

Participació