VÍDEO ERC Olot proposa dedicar La Providència a habitatge social o a residència d'estudiants

Anna Barnadas i Nats Granados creuen que ja és hora que l'Ajuntament d'Olot elabori un un Pla global d'equipaments per a saber de quin patrimoni es disposa i planificar les necessitats de futur de la ciutat

Anna Barnadas i Nats Granados aquest matí davant La Providència d'Olot.
Anna Barnadas i Nats Granados aquest matí davant La Providència d'Olot. | Foto: Xavier Borràs.
07 de desembre del 2020
Actualitzat a les 15:43h

Com ja va informar NacióGarrotxa al seu moment, el ple municipal del passat mes d'octubre va aprovar la cessió d'una part de l'edifici de La Divina Providència a la ciutat d'Olot, que just es va traduir en la signatura davant notari entre el Bisbat de Girona i el batlle, Pep Berga, el passat 30 de novembre. Ara, Esquerra Republicana reclama que cal aprofitar l’oportunitat i proposa que es destini a habitatge.

És "una qüestió que hauria de ser prioritària per a la ciutat", ha afirmat aquest matí el regidor Josep Granados, Nats, a les portes de l'edifici del carrer Fluvià, acompanyat de la cap de l'oposició, Anna Barnadas. Segons Granados, és hora de pensar en quin ús se li pot donar a La Providència i per això demanen a l'equip de govern "que s'obri un període de discussió i reflexió per poder fer una aposta beneficiosa per al conjunt de la ciutat".

Més concretament, els republicans olotins, atès que sempre han posat l'habitatge com una de les prioritats urgents a tractar durant aquest mandat, proposen que La Providència es destini a aquesta qüestió i "s’aprofiti la rehabilitació per a fer pisos per a joves, pisos de lloguer o una residència d'estudiants".

Per la seva banda, Barnadas ha demanat a l’equip de govern de JxCat que ja és hora que Olot tingui un pla global d'equipaments per a saber quines són les necessitats de futur de la ciutat i de quin patrimoni es disposa per fer una correcta planificació. Per a ERC Olot és un tema de rellevància i reivindiquen "que fa anys" que ho demanen.
 

ERC Olot reclama que l'edifici de La Providència es destini a habitatge. Foto: Xavier Borràs.


"Si no es porta a terme, cada cop que hi hagi una urgència o un projecte nou es mira quin és l'espai disponible sense pensar si és la millor ubicació, de manera que s’hipotequen espais que podrien ser útils en el futur", ha detallat la cap de l'oposició. Barnadas ha recordat que, des del punt de vista d'Esquerra, la localització de l’Espai Cràter "és un clar exemple d’això, perquè té la pitjor ubicació possible i a més impedeix que mai es pugui construir un tanatori davant del Cementiri, que seria l’ús més lògic dels terrenys", ha afegit.

ERC Olot ha aprofitat la compareixença d'aquest matí per agrair a les monges clarisses que hagin volgut que aquest edifici passi a formar part del patrimoni dels olotins, ara que ja no hi viuen. El grup considera que és un acte que demostra l'estima que tenen per Olot i que, sense la seva voluntat –de vegades, fins i tot, topant amb el Bisbat–, això no hauria passat.

Una vella reivindicació

De fet, tot i que des de l'Ajuntament d'Olot s'ha dit i repetit, des que es va saber que se cediria part de La Providència a la ciutat, que es dedicaria l'espai a projectes socials i educatius, ja a l'any 2015, durant la campanya electoral que portaria Josep Maria Corominas a un segon mandat al capdavant del Consistori, l'aleshores CiU va prometre que que si guanyaven la contesa hi construirien pisos tutelats per a la gent gran amb la idea que els gestionés la residència La Caritat. 

Una possible residència d'estudiants, especialment per a molts alumnes de comarques pròximes que cursen a Olot mòduls professional o són alumnes de l'Escola d'Art, ha estat de sempre, també, una vella reivindcació, especialment per part de Josep Guix, que si no n'ha parlat en cada ple municipal, gairebé.
Arxivat a