El festival de teatre El Petit Format d'Olot tanca amb èxit la sisena edició

Una Càpsula de Teatre supera les adversitats i aconsegueix oferir els sis espectacles previstos

Una instantània de l'obra «Conservando memoria».
Una instantània de l'obra «Conservando memoria». | Sergi Alemán.
NacióGarrotxa
01 de desembre del 2020
Actualitzat a les 10:30h
Malgrat que ha estat un any molt difícil amb les normatives canviants a causa de les imposicions dictades arran de la Covid-19 i la incertesa de si es podria arribar a dur a terme El Petit Format 2020, l’organització ha aconseguit tancar la sisena edició amb un balanç molt positiu.

Les sis propostes escèniques programades han culminat amb èxit les representacions del 26 al 29 de novembre i, tot i que el confinament municipal ha provocat el retorn d’algunes entrades, la major part del públic era olotí i no s’ha vist afectada l’assistència a les funcions.
 

En aquesta edició el festival feia un cant a la memòria i la preservació dels records i, seguint els objectius de l’organització des dels seus inicis, ha ofert una programació eclèctica amb representacions de petit format en espais reduïts de la ciutat, per tal d’aconseguir un vincle intimista amb l’espectador.

Algunes de les funcions han hagut de modificar els espais previstos inicialment a causa de les darreres mesures de seguretat dictades pel Govern i és per això que l’organització vol fer un agraïment especial a l’equip d’Olot Cultura per les facilitats a l’hora de cercar nous indrets, que ha permès modificar dos espais singulars pel Teatre Principal d’Olot i la Sala El Torín.  
 

«Ramon», amb Francesc Ferrer, es va poder viure dissabte al Teatre Principal. Foto: Auró Vernet.


Segell de qualitat   

Enguany s’ha fet una clara aposta per programar obres de teatre amb segell de qualitat. Espectacles de renom com El Silenci dels Telers, Ramon, , Conservando memoria, L’últim tall i Àries de reservat han format part de la cartellera de 2020. Les companyies participants, totes de de caràcter professional, tenen una trajectòria destacada i es troben actualment en gires nacionals o internacionals. A més, aquestes obres han estat àmpliament guardonades i reconegudes pel sector cultural.  

Els artistes han estat molt agraïts de poder treballar de nou i en tot moment s’han mostrat predisposats a adaptar-se als canvis que, dia rere dia, han fet modificar aforaments, horaris o fins i tot espais. Xevi Rossell, el director del festival afirma que sense la complicitat de les companyies molts espectacles segurament no s’hairien pogut dur a terme i ha estat gràcies a aquesta bona entesa entre artistes i organització que el festival ha arribat a culminar amb èxit. El públic assistent n’ha fet una valoració molt positiva, hi havia moltes ganes de teatre i han pogut gaudir de les funcions amb seguretat i tranquilitat, destacant-ne la gran qualitat de les obres proposades per aquest 2020.
 
Teatre per als joves

Apropar les arts escèniques a col·lectius que, a priori, són més reticents d’anar al teatre, és un dels objectius que va fer néixer aquest festival. Per aquest motiu, el dimarts 1r de desembre i el dimecres 2 de desembre al matí, s’ofereixen tres obres de microteatre als alumnes de 1r d’ESO d’instituts de la Garrotxa.

Un recorregut per tres espectacles procedents del Festival Píndoles; Zoides, Big Bang i I.A.I.A., que culminaran amb un debat, moderat pels artistes, per a aprofundir els temes tractats en cada espectacle. Una experiència que sempre resulta molt enriquidora per als alumnes que viuen les històries a flor de pell.

Sinergies amb entitats

Per segon any consecutiu s’ha dut a terme la col·laboració amb l’Escola d’Art d’Olot, on els alumnes de Cicle Formatiu de Grau Superior de Fotografia s’han encarregat d’immortalitzar els millors moments de cada espectacle i, a més, han pogut veure de primera mà què passa abans i després de cada funció.

Des de la companyia Una Càpsula de Teatre també destaquen el suport que han rebut de totes les entitats que els han ajudat en aquesta sisena edició: Dinàmig, Canyera coworking, l’Orfeó Popular Olotí, el Museu Comarcal de la Garrotxa, l’Escola d’Art d’Olot, la Biblioteca Marià Vayreda, Olot Cultura, el festival El Més Petit de Tots, els Recursos Educatius de la Ciutat d’Olot, l’IME i el Festival Píndoles.  

 
Arxivat a