VÍDEO Nova campanya per a conscienciar sobre l’abandonament d’animals i les adopcions

L'Associació Protectora d’Animals de la Garrotxa, Terra Viva, constata que aquest 2020 les adopcions han augmentat vora un 40% tot i la Covid-19

David Serramitjana, Aniol Sellabona i Santi Reixach durant la presentació de la campanya.
David Serramitjana, Aniol Sellabona i Santi Reixach durant la presentació de la campanya. | @olotuit.
NacióGarrotxa
27 de novembre del 2020
Actualitzat a les 9:17h


Des de l’any 2012 l’Associació Protectora d’Animals de la Garrotxa, Terra Viva, s’encarrega de la cura d’animals perduts i abandonats arreu de la comarca. En aquests 8 anys, el centre ha gestionat l’adopció de centenars de gossos i gats a part de les tasques d’identificació, esterilitzacions d’animals de companyia i la promoció de diverses campanyes de conscienciació i sensibilització per a promoure les adopcions d’animals de companyia.

Aquest dijous Terra Viva llança una nova campanya informativa per a conscienciar sobre l’abandonament d’animals i potenciar les adopcions. El regidor de Medi Ambient, Aniol Sellabona, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, han assistit a la presentació amb el president de l’Associació Protectora d’Animals Terra Viva, David Serramitjana.

Només aquest any, la protectora ha fet més de 355 sortides per pèrdues o abandonaments de gats i gossos a la Garrotxa, principalment durant els mesos d’estiu. Al mateix temps, l’entitat sense ànim de lucre porta a terme projectes d’àmbit social i terapèutic i compta amb un conjunt de voluntaris que s’encarreguen de la cura dels gossos i gats que tenen a la protectora o en cases d’acollida.

Avui dia, l’equip de Terra Viva està format per un grup 9 de persones (junta directiva i treballadors) així com un conjunt de 50 voluntaris actius d’entre 16 i 75 anys que donen un cop de mà amb les gestions i les tasques habituals de neteja, cura, sortides i manteniment de les instal·lacions amb el suport dels seus 50 padrins, donants, col·laboradors i 232 teamers.

Seguint amb els seus principis fundacionals, avui dia l’entitat disposa de la figura d’un educador caní que treballa la socialització dels gossos a través de la creació de manades, tot reduint l’estrès i acompanyant en tot moment el procés d’adopció dels animals.

Darrerament, l’entitat ha realitzat un important impuls i aposta per la professionalització i coordinació de tot el procés d’estada a la protectora; des de la recollida dels peluts, el seu seguiment veterinari, l’adaptació al nou entorn i la promoció de l’adopció amb el conseqüent seguiment i coordinació amb les famílies adoptants. Això ha fet que aquest 2020 en comparació a l’any passat, malgrat la pandèmia de la Covid-19, a finals d’any hagin augmentat un 40% les adopcions.  

En concret, des de Terra Viva també participen i duen a terme projectes de conscienciació social, tinença responsable d’animals, esterilització de gats de carrer i educació en el respecte animal en col·laboració amb altres entitats, institucions i associacions del territori.

Ara, davant l’augment constant d’abandonaments d’animals i la manca d’adopcions derivada de l’afectació de la crisi de la Covid-19 dels darrers mesos, l’entitat llança una nova campanya informativa a través de la qual volen donar a conèixer les tasques de l’entitat, els serveis que ofereixen, animar a formar part de l’equip de Terra Viva i, sobretot, sensibilitzar la ciutadania per a promoure les adopcions i la cura dels animals de companyia. I, també, donar a conèixer que les tasques d’una bona gestió van més enllà de la recollida i custòdia dels animals.