coronavirus

Càritas Garrotxa i la Fundació Impulsa rebran 41.000 euros de l'Ajuntament d'Olot

Per a fer front a la situació generada per les imposicions arran de la Covid-19

per NacióGarrotxa , Olot, 27 de novembre de 2020 a les 08:08 |
Jordi Rabat, Pep Berga i Carles Oller al Saló de Sessions de l'Ajuntament d'Olot. | @olotuit.
L’Ajuntament d’Olot contribuirà amb un total de 41.000 euros a fer possible el programa de primera acollida de Càritas i les beques a joves en situació de vulnerabilitat social i econòmica de la Fundació Impulsa. S’inclouen en les accions destinades a la recuperació social de les famílies de la ciutat per a fer front a la situació generada per les imposicions arran de la Covid-19, tal com han fet saber aquest dijous, en seu municipal, el batlle d'Olot, Pep Berga, junt amb Carles Oller, responsable de Càritas Garrotxa, i amb Jordi Rabat, ambaixador a la Garrotxa de la Fundació Impulsa.

L’activitat social de Càritas Garrotxa ha crescut de forma considerable aquests darrers mesos arran de la crisi per la pandèmia. La Covid també ha suposat un augment de la necessitat de dotar-se de nous recursos per atendre les persones en situació de vulnerabilitat. De resultes d’aquest context d’excepcionalitat, Càritas ha vist disminuïts notablement els seus ingressos -que provenen, principalment, de l’organització d’activitats– i que feien possible bona part del finançament dels programes socials.  

 
15.000 euros per a Càritas Garrotxa


Així, l’Ajuntament d’Olot ha acordat a la Junta de Govern Local d’aquest dijous destinar una partida de 15.000 euros perquè Càritas pugui fer front a aquesta situació. En concret, aquest import permetrà que l’entitat pugui continuar oferint el programa de primera acollida: des de la recepció de les persones, fer una primera anàlisi de la situació i reorientar la problemàtica cap a altres programes o ajudes socials pròpies de Càrites o bé externes. A banda del suport emocional que per a moltes persones representa ser escoltades i acollides, aquest programa també és de gran ajuda social perquè permet solucionar, in situ, les problemàtiques presentades, tràmits o altres consultes que puguin tenir una resposta ràpida.  
 

Aquesta aportació s’afegeix a la partida de 48.401,21 euros que l’Ajuntament d’Olot ja ha destinat de forma extraordinària a Càritas (en un conveni aprovat al mes de juliol de 36.000 euros i una addenda de 12.401,21 euros el passat mes d’octubre) per a contribuir a l’increment de les despeses derivades de la Covid al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa (CDAG).  
 
26.000 euros per a la Fundació Impulsa

D’altra banda, la Fundació Impulsa ofereix 20 noves beques a joves en situació de vulnerabilitat social i econòmica. Si s’afegeixen els alumnes d’altres promocions, en total aquest curs un total de 46 joves reben les beques. Això suposa que cada estudiant rep una ajuda econòmica que li permet accedir a un cicle formatiu de Grau Mig o Grau Superior i la Fundació posa al seu abast un mentor per al seu acompanyament personal i professional, un ordinador i unes formacions per adquirir competències transversals que l’ajudaran tant en l’àmbit acadèmic com personal, junt amb el suport de l’equip psicopedagog.  
 
Tot i les dificultats del moment –que han suposat una disminució dels ingressos de la Fundació–, s’ha optat per mantenir totes les 46 beques previstes enguany. Quinze empreses de la Garrotxa ajuden a fer front a aquestes despeses a les quals també contribueix l’Ajuntament d’Olot. En total, el Consistori aportarà 26.000 euros perquè alumnes amb dificultats socials i econòmiques puguin gaudir d’una formació de Cicle Formatiu o Grau Mitjà.  

La Fundació Impulsa promou la igualtat d’oportunitats dels joves amb l’acompanyament en la  formació i el creixement personal. Els alumnes seleccionats amb criteris econòmics i de motivació per a continuar estudiant reben suport a l'hora de cursar cicles de Formació Professional.

La Fundació es va crear l’any 2015 i fins a l’actualitat ha becat 233 alumnes entre les comarques d’Osona, la Garrotxa, el Berguedà i el Moianès. El perfil de jove becat té entre 16 i 17 anys en el moment d’entrada en el programa. Un 90% dels alumnes becats finalitzen els estudis d’FP, un 60% passen a Grau Superior i un 70% troben feina en un termini de sis mesos.  

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació