«El Petit Format» d'Olot se celebra del 26 al 29 de novembre com era previst

Aquesta sisena edició del festival de teatr tindrà lloc en diversos espais singulars de la capital de la Garrotxa amb l'objectiu de "mantenir la memòria"

Una imatge d'«El silenci dels Telers», una de les obres d'El Petit Format d'Olot.
Una imatge d'«El silenci dels Telers», una de les obres d'El Petit Format d'Olot. | @elpetitformat.
NacióGarrotxa
25 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:08h
Aquest any el Festival d’arts escèniques El Petit Format, organitzat per Una Càpsula de Teatre, ofereix una programació des del dijous 26 fins al diumenge 29 de novembre a Olot. La finalitat principal dels creadors del festival és promoure el teatre mitjançant representacions davant d’un públic reduït i amb un nombre limitat d’actors i actrius, és a dir: en petit format.

La cartellera del 2020 inclou sis companyies professionals que representaran les seves obres en espais diversos del centre de la capital de la Garrotxa, amb què pretenen cercar el lligam entre intèrprets i espectadors.  

Si l’any passat la programació oferia un cant a la vida, en aquesta ocasió l’equip d’El Petit Format ha volgut fer èmfasi en el passat i en com conservar-ne el record. Així doncs, el fil conductor dEl Petit Format 2020 és ‘mantenir la memòria’.
 

Cartel d'El Petit Format d'enguany. Foto: Ramon Almeda.


Un any més Ramon Almeda ha estat l’encarregat de dissenyar el cartell que il·lustra, de forma gràfica, l’anhel de mantenir viva la memòria mitjançant un recipient ple de records, que tots tenim a casa i que ens remembren experiències viscudes. En definitiva, el cartell pretén recordar aquells objectes i persones que ja no hi són però  que tenim molt presents.  

Cartellera i espais

Una Càpsula de Teatre manté en peu l’essència del festival: incloure a la programació espectacles amb un segell de qualitat i proximitat evident. Les companyies confirmades que en formaran part, totes de caràcter professional, tenen una trajectòria destacada i són àmpliament reconegudes dins el sector cultural.

L’edició d’enguany compta amb els següents espectacles: Ramon, Conservando memoria, , Àries de Reservat, El silenci dels Telers i L’últim tall. Totes les Obres es duran a terme en espais singulars com la Biblioteca Marià Vayreda, l’espai de coworking Canyera, la platea de l’Orfeó Popular Olotí, el Museu Comarcal de la Garrotxa o el Teatre Principal d’Olot.  
 

El Petit Format d'enguany s'hi podran veure sis obres. Foto: @elpetitformat.


Teatre als instituts

Apropar les arts escèniques a col·lectius que a priori, són més reticents d’anar al teatre, és un dels objectius que va fer néixer el festival, per aquest motiu i amb la complicitat dels recursos educatius d’Olot Cultura, s’oferiran tres obres de microteatre als alumnes de 1r d’ESO d’instituts de la Garrotxa.

Un recorregut per tres espectacles escollits al Festival Píndoles de Barcelona, que culminarà amb un debat per aprofundir en els temes tractats a cada funció. Les representacions tindran lloc el dimarts 1r i el dimecres 2 de desembre.
 

Els membres d'Una Càpsula de Teatre amb el cartell d'enguany d'El Petit Format. Foto: @elpetitformat.


Noves col·laboracions, més sinergies

El festival d’enguany compta amb el suport de la Biblioteca Marià Vayreda, el Museu Comarcal de la Garrotxa, Canyera, Recursos educatius i Olot Cultura. A més, es manté la col·laboració iniciada en l’anterior edició amb el Cicle Formatiu de Grau Superior de Fotografia de l’Escola d’Art d’Olot, on els alumnes del segon curs faran fotografies dels espectacles i copsaran els millors moments de cada jornada.

Mesures de seguretat

Per tal de que ‘El Petit Format’ sigui un espai lliure de Covid caldrà entrar esglaonadament i evitar aglomeracions; per aix  l'obertura de portes es realitzarà mitja hora abans de cada sessió. L’organització demana al públic puntualitat per començar cada espectacle a l’hora prevista. També serà necessari seguir en tot moment les recomanacions sanitàries i el protocol establert pel festival per accedir als espais on tindran lloc les funcions teatrals. 
Arxivat a