coronavirus

Salut impulsa els primers cribratges intensius de Covid-19 a Olot

Començaran aquest 25 de novembre i s'allargaran dos dies més de 10:00 a 17:00 h al Pavelló Firal

per NacióGarrotxa , Olot, 24 de novembre de 2020 a les 12:29 |
La tècnica a utilitzar serà la del test antigènic ràpid (TAR). | @salutcat.
En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals "per a frenar els casos de la Covid-19 a Catalunya", aquest dimecres s’inicien els primers cribratges intensius, que a la Regió Sanitària de Girona començaran a Olot, la capital de la Garrotxa.

Des del Departament de Salut s’ha decidit començar per aquest municipi, junt amb Banyoles (Pla de l'Estany) a causa de l’alta incidència que encara hi ha actualment. A la capital de la Garrotxa la situació epidemiològica quant el risc de rebrot és de 402, mentre que la setmana passada estava a 817, amb què en pocs dies ha caigut més de la meitat. A Olot, aquesta setmana s’han detectat 70 casos, mentre que la setmana anterior eren 138. El percentatge de positius és del 7,23%.


Totes les persones majors de 16 anys que vegin convenient fer-se aquestes proves han de tenir en compte les dates i els espais on es realitzaran, que són els següents:
 

Dies i horari: 25, 26 i 27 de novembre de 10h a 17h
Lloc: Pavelló Firal d'Olot, Recinte de l'Antiga Estació (carrer de Madrid, Olot)

 
Pensat per a tallar cadenes de contagis en majors de 16 anys
 
La mesura s'adreça a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar la possible expansió del virus i trencar les probables cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR), que detecta si hi ha anticossos.
 
L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones possiblement infectades no el transmetin a altres. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones que s'hagin encomanat, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn, per bé que en el món científic hi ha reports diversos que contradiuen que les persones sanes sense símptomes puguin encomanar ningú. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.
 
Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Girona compten amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, que col·laboren en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.
 
Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació