Unió de Pagesos i Espigoladors col·laboren a recuperar la pèrdua alimentària en la producció primària

Facilitaran la distribució gratuïta de fruites i verdures descartades del circuit comercial adreçades a persones en situació vulnerable

Redacció
23 de novembre del 2020
Membres d'UP i Espigoladors durant la signatura del conveni.
Membres d'UP i Espigoladors durant la signatura del conveni. | @uniopagesos.
Unió de Pagesos i la Fundació Espigoladors han signat un conveni de col·laboració per fomentar la recuperació d'aliments a través de l'espigolada, recollida i/o redistribució de productes hortícoles i fructícoles provinents dels aliments que han quedat al camp després de la collita principal o les collites sembrades no recollides.
 
Unió de Pagesos es compromet a potenciar que la pagesia autoritzi l'espigolament, la recollida, tria o redistribució de minves i excedents descarts del circuit comercial com a productes gratuïts.

Per la seva part, Espigoladors es compromet a la distribució gratuïta dels productes obtinguts de les autoritzacions d'espigolament a entitats socials que atenen persones en situació vulnerable, així com d'informar de les activitats d'espigolades i mantenir la traçabilitat en la canalització de les donacions d'aliments.
 
Ambdues entitats treballen en la "Guia de pràctiques correctes d'higiene en l'espigolament de la producció primària agrícola" per assegurar que el producte que arribi al consumidor compleixi els requisits de seguretat exigits als professionals agraris. Unió de Pagesos farà que aquesta guia sigui validada per l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària i Espigoladors és compromet a seguir-ne els procediment i recomanacions.