La iniciativa solidària Torró Amic vol reduir l’angoixa dels infants abans d’entrar a quiròfan

L’edició d’un conte animat, finançat amb el projecte d’Olot Televisió i Ferrer Xocolata, servirà per ajudar les mainades i les famílies en la preparació preoperatòria

La campanya solidària s'ha presentat a l'Hospital d'Olot.
La campanya solidària s'ha presentat a l'Hospital d'Olot. | @hospiolot.
NacióGarrotxa
20 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:13h
Diversos estudis demostren que conèixer l’experiència abans de la intervenció quirúrgica redueix el neguit i la por en els nens. Amb aquesta premissa la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa inicia un projecte, en format de conte animat, per a reduir l’ansietat en els infants i resoldre les inquietuds que el procés quirúrgic pot generar, tant a ells com als seus familiars.  

La iniciativa sorgeix de l’equip d’infermeria de l’àrea quirúrgica que va observar aquesta necessitat específica en els infants, tenint en compte els beneficis que s’associen a una bona preparació abans d’una cirurgia: menys neguit, menys dolor, menys necessitat de fàrmacs, estada hospitalària i postoperatori més curts si cal ingrés, entre d’altres.  

La història relatarà tot el procés a què se sotmet un nen des de que rep el diagnòstic del seu especialista i preparen el pla que haurà de seguir, passant per la consulta amb anestèsia i infermeria, la intervenció i, finalment, la recuperació i l’alta de l’infant. En el relat també es farà especial èmfasi en els espais del centre hospitalari per on passarà, i així coneixerà prèviament el quiròfan on se l’intervindrà, la zona de reanimació i l’hospital de dia quirúrgic.  

El conte animat, protagonitzat pel Follet de la Garrotxa, ha comptat amb la participació de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa i el Ripollès i l’Àrea d’Innovació i Recerca de la Fundació. La iniciativa solidària Torró Amic finançarà la producció de l’animació.  
 

El Follet de la Garrotxa serà el protagonista del conte animat. Foto: @hospiolot.


La cirurgia pediàtrica a l’Hospital d’Olot es fa mitjançant un acord amb el Parc Taulí de Sabadell. Un cirurgià pediàtric es desplaça dos cops el mes al centre per fer cirurgies programades a infants. Anualment se’n fan de mitjana un centenar. 
 
El preu del torró serà de 15 euros, 5 dels quals aniran destinats al projecte. El Torró Amic es podrà comprar a Ferrer Xocolata o a la pàgina web pastisseriaferrer.cat a partir del 27 de novembre.
 
Tercera edició del Torró Amic

Aquesta és la tercera edició del projecte Torró Amic impulsat per Olot Televisió i Ferrer Xocolata.  

En la primera edició, el 2018, els beneficis es van destinar a l’Associació INTEGRA. Uns diners que van servir per renovar part del pati de l’Escola Joan XXIII d’Olot per aconseguir un espai més global i vivencial i adaptar l’entorn a les necessitats dels alumnes.  

El 2019, la pràctica esportiva i el projecte social del Club Tennis Taula Olot va ser l’objectiu de la recaptació. Amb els beneficis es van dotar alguns espais públics de la ciutat de taules de tenis taula per facilitar que tothom pogués practicar aquest esport i afavorir així la interrelació dels olotins de totes les edats i orígens.

 
Arxivat a