Ple d'Olot: el report del Síndic de Greuges, la modificació del reglament del mercat setmanal i altres acords

També, s'aprova per unanimitat un seguit de canvis a l’ordenança de circulació amb l’objectiu d’impulsar una millor convivència entre els vianants i els vehicles en el Nucli Antic

El ple ha modificat el reglament del mercat setmanal d'Olot amb l'acord dels marxants.
El ple ha modificat el reglament del mercat setmanal d'Olot amb l'acord dels marxants. | Martí Albesa.
20 de novembre del 2020
Actualitzat a les 9:26h
El ple de l'Ajuntament d'Olot celebrat aquest dijous, 19 de novembre –amb quatre hores justes de durada–, a més d'aprovar la tercera modificació de l’Ordenança Municipal que permetrà punts de degustació permanents en establiments comercials que elaboren productes artesanals, i la nova línia d’ajuts per a les activitats econòmiques afectades per la Covid, també va tirar endavant altres acords, com el que permetrà la pacificació del trànsit al Nucli Antic d’Olot, una modificació de crèdit per un import superior al milió d'euros que es destinaran al fons de reactivació econòmica, ajudes socials i la prestació de serveis relacionats amb la pandèmia, o la modificació inicial del reglament del mercat setmanal d’Olot per a la millora de l’organització i el funcionament d’aquesta activitat, entre d'altres.

El plenari del mes de novembre ha comptat, de primer, amb la presència de l’adjunt general al Síndic de Greuges, Jaume Saura, que ha presentat el report de les actuacions dutes a terme a Olot el 2019. Segons aquest informe, s’ha registrat una davallada de les queixes així com una reducció dels terminis de tramitació per part de l’Ajuntament d’Olot, que podria deure's a l'estat d'alarma i els confinaments imposats arran de la pandèmia.

En total, s’han comptabilitzat 4 queixes i 4 consultes de veïns d’Olot, principalment vinculades a polítiques socials, salut, administració i polítiques territorials. L’informe complet es pot consultar en aquest enllaç.

Pacificació del Nucli Antic

Amb la voluntat de pacificar el Nucli Antic, el ple de l’Ajuntament també ha aprovat per unanimitat un seguit de canvis a l’ordenança de circulació amb l’objectiu d’impulsar una millor convivència entre els vianants i els vehicles dins del barri.

Les accions passaran per reduir l’entrada de vehicles durant les franges horàries de més afluència comercial i concentrar aquestes entrades de vehicles de trànsit rodat durant les primeres hores del matí, com també a les primeres hores de la tarda. Els residents, les persones de mobilitat reduïda, els serveis d’emergències i els veïns que disposin de locals comercials, lloguers així com els familiars de gent gran podran accedir-hi en qualsevol moment, com fins ara.

Amb aquestes modificacions – consensuades amb el Consell de Barri, l’ACO i l’Associació de Veïns -  es vol potenciar una mobilitat més sostenible seguint l’afluència i els horaris comercials concentrant l’entrada i sortida de vehicles, camions i furgonetes. Aquesta nova ordenació posa els vianants al centre, prioritzant un passeig segur i de qualitat.

L’Ajuntament d’Olot també ha autoritzat l’acceptació de la Fundació Antic Hospital Sant Jaume com a mitjà propi del Consistori, del Consell Comarcal de la Garrotxa i del Consorci d’Acció Social de La Garrotxa, que permetrà que la fundació pugui prestar de forma directa un servei d’atenció a les persones. Aquest punt ha aplegat la unanimitat del plenari.

Més d'un milió d'euros per al fons Covid-19

Igualment, l'Ajuntament d’Olot ha aprovat una modificació de crèdit per un import superior al milió d'euros que es destinaran al fons de reactivació econòmica, ajudes socials i la prestació de serveis relacionats amb la Covid-19 amb el suport de JuntsxCat, ERC, CUP i l’abstenció del PSC així com la creació d’un nou fons de contingència extraordinari per a la Covid-19 2020-2021 dotat amb 441.454,38 euros per a poder fer front a les necessitats de les famílies i activitats econòmiques amb el vot favorable de tots els grups i l’abstenció del PSC.

Al mateix temps, també s’ha decidit aplicar part del romanent líquid de Tresoreria per a la reactivació del teixit social i empresarial de la ciutat i suport a les famílies i activitats afectades per la pandèmia amb el vot favorable de JuntsxCat, ERC, la CUP i l’abstenció del PSC.

Es modifica el reglament del mercat setmanal

El ple ha donat llum verda a la modificació inicial del reglament del mercat setmanal d’Olot per a la millora de l’organització i el funcionament d’aquesta activitat. El punt, que ha comptat amb la unanimitat dels regidors, i que preveu canvis en horaris, mobilitat i funcionament, ha estat proposat i impulsat pels tècnics i responsables de l’àrea de DinàmiG i els mateixos marxants.

En aquest sentit, també s’ha aprovat definitivament el Pla Parcial del sector de les Fonts Polígon B després que el projecte no hagi rebut al·legacions, un punt que ha comptat amb el vot favorable de JuntsxCat, ERC i el PSC i l’abstenció de la CUP.

El plenari també ha aprovat l'encàrrec de gestió a l'Incasol de la comercialització de dues parcel·les del sector de La Guardiola amb el vot favorable de l'equip de govern i en contra de la resta de formacions. Al mateix temps, en matèria d’urbanisme, s'ha donat compte de l'aprovació definitiva de la modificació de la trama urbana consolidada d'Olot.

Pel que fa a l’àmbit de l’Ordenança Municipal de Residus d’Olot, el plenari de l’Ajuntament d’Olot ha actualitzat aquesta normativa que preveu un enduriment de les sancions a les persones que abandonin andròmines a la via pública i no utilitzin de forma correcta el servei de recollida, un acord que ha comptat amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, ERC i l’abstenció del PSC i la CUP.

D’altra banda, el ple també ha aprovat per unanimitat que Olot s’adhereixi a la Xarxa Local Sitmun-Vespa Asiàtica de la Diputació de Girona per al compartiment d’informació i control de l’expansió d’aquesta espècie invasora.

Pel que fa a les mocions, el ple d’Olot ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup d’ERC amb motiu del 25 de novembre, dia internacional contra la violència envers les dones, però no ha aprovat la moció presentada per la CUP per a impulsar un model públic únic a les residències i en l’atenció de la gent gran. La moció ha rebut el vot contrari de l’equip de govern i favorable de la resta de grups.

 
Arxivat a