Ple de l'Ajuntament d'Olot

El ple d'Olot aprova els nous ajuts per a les activitats afectades per la Covid-19

Els ajuts de 1.000 i 3.000 euros seran per als establiments obligats a tancar i les activitats que han minvat la facturació en un mínim del 80% en els darrers cinc mesos

per Xavier Borràs , Olot, 19 de novembre de 2020 a les 19:24 |
El batlle d'Olot, Pep Berga, durant la celebració del ple telemàtic. | @olouit.
El ple ordinari de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous ha acordat la nova línia d’ajuts per a les activitats econòmiques afectades per la Covid-19, que ja va avançar NacióGarrotxa el passat divendres. Aquesta nova convocatòria d’ajudes compta amb una partida de 335.000 euros i van dirigides als establiments que s’han vist obligats a tancar durant la segona onada de la pandèmia i als negocis que han reduït la seva facturació en més del 80% els darrers 5 mesos.

Els punts de l'ordre del dia que feien referència a aquestes ajudes –com la modificació de crèdit o la creació de Fons de contingències extraordinàries Covid-19– ha estat aprovada per tots els grups municipals, tret del PSC, que hi ha trobat a faltar consens: "Som com convidats de pedra", ha afirmat el regidor Jaume Mir, que també creu que falta visió comarcal en aquestes propostes.


El ple ha aprovat, doncs, la creació d'un nou fons de contingència extraordinari per a la Covid-19 dotat amb 441.454,38 euros i aplicar la quantitat de 500.000,00 euros del romanent líquid de tresoreria provinent de la liquidació de l’exercici 2019 a despeses de gestió corrent que tinguin a veure amb suport social i amb reactivació econòmica del municipi, amb una addenda al Pla estratègic de subvencions, a més de les bases específiques per accedir als ajuts 3.000 i 1.000.
 

Aquestes dues noves ajudes formen part de les 122 accions del Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació d’Olot i es complementen amb l’aportació de 131.000 euros destinats al suport social a situacions de vulnerabilitat econòmica i 34.000 euros més per a altres actuacions per fer front a la COVID-19. En total, l’Ajuntament d’Olot destinarà una partida 500.000 euros provinents de recursos propis.   


Els ajuts 1.000 i 3.000 –que són compatibles amb qualsevol altra convocatòria– es podran sol·licitar a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot a partir de mitjans del mes de desembre (després de la seva publicació oficial). La previsió és que la tramitació sigui directe i àgil, es concedeixin abans d’acabar l’any i l’ingrés es realitzi al gener de 2021.
 
•    L’Ajut 1.000. S’adreça al sector de l’hostaleria, els centres d’estètica, les activitats extraescolars i els gimnasos, que han hagut de tancar d’acord amb les mesures per evitar la propagació del coronavirus en aquesta segona onada de la pandèmia. L’import de l’ajut serà de 1.000 euros. 
•    L’Ajut 3.000. S’hi podran acollir les activitats que, tot i que no han estat obligades a tancar, han vist reduïda la seva facturació en un mínim d’un 80% en els últims 5 mesos, de juny a octubre del 2020. A tall d’exemple, l’ajuda està pensada principalment per a agències de viatges, locals d’oci nocturn i empreses vinculades al sector d’esdeveniments culturals. L’import de l’ajut serà de 3.000 euros.
 
Aquesta nova convocatòria se suma a l’Ajut Olot 500 que l’Ajuntament d’Olot va obrir el passat mes de maig i a través del qual es van destinar un total de 186.500 euros a 373 empreses, negocis, autònoms i activitats econòmiques de la ciutat afectades per la crisi de la COVID-19.   
 
Amb la partida de 500.000 euros aprovada en el ple d’aquest dijous, l’Ajuntament d’Olot ja ha destinat 2.000.000 euros de recursos propis a campanyes, programes i projectes per fer front a la crisi de la COVID-19.

Altres notícies que et poden interessar 

Participació