Olot consolida els espais de degustació i l'ampliació de les terrasses

El ple de l'Ajuntament ho acorda amb l'aprovació de la tercera modificació de l’Ordenança Municipal que permetrà de punts de degustació permanents en establiments comercials que elaboren productes artesanals

L’Ajuntament d’Olot ja va autoritzar l’ampliació de l’espai dedicat a terrasses.
L’Ajuntament d’Olot ja va autoritzar l’ampliació de l’espai dedicat a terrasses. | Martí Albesa.
19 de novembre del 2020
Actualitzat a les 18:59h
Seguint amb la voluntat d’impulsar la reactivació econòmica i donar suport als comerços i establiments de restauració afectats per la crisi provocada per les imposicions dictades arran de la Covid-19, l’Ajuntament d’Olot ha acordat aquest dijous al ple ordinari del mes de novembre l'aprovació inicial de la tercera modificació de l’Ordenança Municipal per a la instal·lació de terrasses a Olot. Hi han votat a favor l'equip de govern de JxCat i el PSC i s'hi han abstingut ERC i la CUP, qua han expressat dubtes sobre la confusió que genera aquest primer redactat.

Aquest nou canvi preveu consolidar els nous espais de degustació que es van posar en marxa durant la pandèmia. Es tracta de punts de degustació permanents en establiments comercials que elaboren productes artesanals i que no disposen de llicència de bar o restaurant.

Aquests propostes de reactivació econòmica ja es van permetre com a mesura provisional durant la primera onada de la COVID-19 com a acció de suport als emprenedors. Disposaven de permís fins al 31 de desembre. Ara, amb les noves modificacions de l’ordenança, els restauradors i comerciants podran sol·licitar-ho i disposar-ne durant 8 mesos (temporada d’estiu), 4 mesos (temporada d’hivern) o anualment; segons la seva elecció.  

Amb les restriccions marcades per l’estat d’alarma de la Covid, l’Ajuntament d’Olot va autoritzar l’ampliació de l’espai dedicat a la terrassa de prop d’una quarantena d’establiments i 5 negocis més se’ls va autoritzar perquè poguessin oferir aquest servei. Cinc establiments més van posar en marxa un espai de degustació a la via pública.  

Un altre dels aspectes que introdueix el text que es porta a aprovació al ple fa referència als criteris específics per a les terrasses instal·lades a l’àmbit del PIAM del Nucli Antic. En els espais públics d’aquesta zona, les terrasses hauran de seguir els criteris detallats a cada projecte del Pla de places del Nucli Antic.

Les terrasses d’aquest sector de la ciutat també hauran de centrar la seva activitat en una oferta basada en productes de qualitat, de proximitat o que constitueixi una oferta gastronòmica especialitzada. Una comissió d’experts formada per representants de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, de les entitats que integren el PIAM, del Consorci DinàmiG i un gastrònom de referència seran els encarregats de valorar cada petició. 
Arxivat a