Bona rebuda del Pla de reactivació econòmica de Sant Joan les Fonts

En total, s’han tramitat 474 peticions de "Vals+" –amb 37 comerços apuntats a la campanya– , i 47 pera les ajudes a autònoms i establiments turístics

Balanç gràfic dels resultats del Pla de reactivació econòmica.
Balanç gràfic dels resultats del Pla de reactivació econòmica. | @santjoanfontsaj.
NacióGarrotxa
19 de novembre del 2020
Actualitzat a les 8:37h
El passat dilluns va acabar el termini per a sol·licitar les dues línies d’ajut incloses en el Pla de reactivació econòmica municipal de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. Els veïns i professionals afectats han disposat del termini d’un mes per a poder fer els tràmits per demanar els "Vals+" o els 300 euros per a autònoms i establiments turístics que es van veure afectats per la declaració de l’estat d’alarma.

La iniciativa ha comptat amb una bona rebuda i de fet, el primer dia “hi havia gent fent cua a fora de l’Ajuntament per poder entrar”, recorda la primera tinenta de batlle i regidora de promoció, Anna Serra. Des d’aleshores hi ha hagut un degoteig constant de peticions i un increment en els darrers dies del termini.

En total, s’han tramitat 474 peticions de "Vals+", 47 per a les ajudes autònoms i establiments turístics i 37 comerços s’han apuntat a participar com a establiment de la campanya "Vals+".

Un cop s’ha acabat el termini, l’Ajuntament continua tramitant les peticions i comprova que les persones demandats no tinguin deutes previs amb l’administració. Els "Vals+" es podran bescanviar fins al 15 de gener vinent als establiments, cadascun dels quals que té un límit de vals.

La valoració que es fa del Pla de reactivació econòmica és positiva i, segons ha explicat la batllessa Maria Vidal, ara s'estudia “quin és el romanent” per si es repeteix properament la campanya, fet que s’anunciarà degudament.