La Dalla Feminista de la Garrotxa commemorarà el 25N amb una instal·lació a la plaça Major d'Olot

S'hi recordarà totes aquelles dones que ja no tenen veu perquè la violència masclista les l'ha presa

Instantània d'un acte de la Dalla Feminista de la Garrotxa a Olot.
Instantània d'un acte de la Dalla Feminista de la Garrotxa a Olot. | @albadanes.
NacióGarrotxa
18 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:39h
El dia 25 de novembre és el dia internacional per l’eliminació de les violències envers les dones, amb tot el que aquestes comporten: micromasclismes, llenguatge sexista, humiliacions, amenaces, abusos sexuals, agressions físiques, violacions i assassinats.

La Dalla Feminista de la Garrotxa –nada l’any 2014 com a col·lectiu d’acollida a totes les dones de la comarca que volen lluitar contra la desigualtat de gènere–, enguany no han cregut convenient fer cap acte públic. Tot i així, no volen deixar passar l’oportunitat de reivindicar aquest dia i la lluita contra la violència que pateixen les dones al món.

Només durant les set setmanes de confinament domiciliari, hi va haver vuit dones assassinades a l’Estat espanyol i van augmentar considerablement les trucades als telèfons habilitats per a denunciar la violència masclista. Només en deu anys, més de 1.000 dones han estat assassinades pel sot fer de ser dones. Per això, a la plaça Major d'Olot, durant tot el dia 25 de novembre, hi haurà una instal·lació per a recordar totes aquelles dones que ja no tenen veu perquè la violència masclista les l'ha presa.

El 25N es commemora l’assassinat de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana que van ser mortes a mans de la policia secreta d'aquell país per ordre del dictador Trujillo. Van morir pel sol fet de ser dones i activistes. Per recordar-les es va establir el 25N com el dia Internacional per l’eliminació de les violències envers les dones.

Actualment, la Dalla Feminista fa assemblees telemàtiques cada dues setmanes, que són obertes i no mixtes per a totes aquelles que hi vulguin participar. Les podeu trobar a les xarxes socials i a l'adreça de correu-e [email protected]. Per ales feministes garrotxines "la violència masclista és la manifestació més tràgica de la desigualtat de gènere que patim les dones de tot el món".

Xarxes

Instagram: @ladallafeminista.
Twitter: @dallafeminista.








 
Arxivat a