GUIA Tot el que heu de saber per a fer una donació al Gran Recapte

Preguntes amb resposta de la campanya del Banc dels Aliments 2020: adaptada a la pandèmia i en format virtual

Voluntaris del Gran Recapte en edicions anteriors.
Voluntaris del Gran Recapte en edicions anteriors. | Adrià Costa.
NacióGarrotxa
16 de novembre del 2020
Actualitzat a les 11:21h
La 12a edició del Gran Recapte arriba en un dels moments més complicats dels últims anys. La pandèmia del coronavirus ha fet créixer el nombre de famílies que necessiten ajuda i també ha agreujat la situació de vulnerabilitat i pobresa de moltes altres. De fet, es calcula que la irrupció de la Covid-19 ha representat un 40% d’augment de la demanda d’aliments, de manera el Gran Recapte hauria d’assolir 6 milions de quilos.

"Per a molts, la nova realitat és una nevera buida". Aquesta és la colpidora frase que enguany és l'eslògan de la campanya del Banc dels Aliments. Una recollida de menjar que s'ha adaptat a la situació actual i es farà de manera virtual per evitar contagis. Des de l'entitat es fa una crida a tothom, qui pugui, a col·laborar, ja que enguany argumenten que "és més necessària que mai". 

1. Com puc donar?
S'elimina la recollida física d’aliments i es convertirà en donacions virtuals d’aliments a la caixa dels supermercats. 

2. Quan comencen les donacions?
Les donacions als supermercats es podran fer a partir de dilluns 16 de novembre i fins al dissabte 21 en els principals supermercats del país. 

3. Com funciona?
Serà el mateix personal dels supermercats qui convidi a la ciutadania a fer donacions d'entre 3 i 50 euros a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un Codi Gran Recapte que s’oferirà al donant.

4. Hi haurà voluntaris?
El divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, en alguns supermercats també hi haurà presència de voluntariat, que explicarà la importància de seguir col·laborant en el Gran Recapte. 

5. Com puc ser voluntari?
Com cada any, per ser voluntari cal inscriure's a través del formulari d'inscripció de la pàgina web del Gran Recapte. Les dades no es guarden d'un any per l'altre, de manera que cal inscriure's de nou.  

6. Quin suport dona el comerç local? 
Aquest any es repetirà l’acció de donacions a uns 700 establiments de petit comerç. Les donacions es faran a través d’uns tiquets per valor de 3 euros que serviran per adquirir productes d’alt valor nutritiu com carn, ous o peix. Els productes recaptats es distribuiran directament a entitats socials properes als establiments participants. 

7. Es poden fer donacions en línia?
Sí, es fan a través de la web del Gran Recapte. Els fons aconseguits es destinaran a la compra i distribució d’aliments.

8. I donacions per Bizum?
Aquest any s’incorpora també el canal de pagament BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.