1 de 10
coronavirus

Els allotjaments associats a Turisme Rural Girona pateixen una caiguda del 90% en les reserves

Les mesures de confinament dictades no tenen en compte que els establiments situats en entorns naturals i privats reuneixen totes les condicions de seguretat per a fer front a la pandèmia

El Mas Molera, a Begudà (Garrotxa), és un dels associats a Turisme Rural Girona. | @turismeruralgi.
per NacióGarrotxa, Girona | 13 de novembre de 2020 a les 10:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El tancament silenciós de les cases de turisme rural és un fet. Després d’un estiu molt positiu per al turisme rural català, aquest mes de novembre es troben davant d’una situació completament diferent. Les mesures aprovades pel Govern el passat 30 d’octubre, que comporten un confinament perimetral que afecta a tots els municipis des del divendres a les 6.00 h fins al dilluns a les 6.00 h, ha provocat que les cases de turisme rural associades a Turisme Rural Girona-Costa Brava-Pirineu hagin tingut una caiguda del 90% en les reserves de les pròximes setmanes i un 95 % de cancel·lacions fins al 30 d’octubre.

El sector treballa principalment els caps de setmana, que és quan la gran majoria de la població disposa de temps de lleure. El fet que el confinament s’iniciï un divendres a les 6 de la matinada fa que sigui incompatible poder anar a passar el cap de setmana en un dels seus establiments de turisme rural, situats en entorns naturals i privats, per bé que reuneixen totes les condicions de seguretat per a fer front al moment que es viu amb la pandèmia.


Aquesta situació posa tots els associats en una situació molt complicada, que s’agreuja pel fet que les cases rurals no disposen d’ajudes directes per a compensar aquesta disminució de les reserves durant els caps de setmana. La major part dels propietaris són autònoms, alguns han de fer-se càrrec de les despeses de lloguer de les cases i dels costos derivats del condicionament de la casa per  l’hivern com, per exemple, el combustible que ja havien comprat.

Cal tenir present que les cases rurals també ajuden als productors locals i a les destinacions de proximitat. És una economia circular que no només afecta els propietaris sinó a totes les empreses que formen part del circuit per a oferir els seus serveis als hostes.


Cal recordar, també, que a les cases rurals són situades en entorns rurals amb poca densitat de població, on no hi ha aglomeracions, i que disposen d’espais molt grans en uns allotjaments per a poca gent, ja que la gran majoria dels associats són propietaris de cases amb capacitat màxima de 15 persones.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​
 
Participació