Política municipal

El PSC de comarques gironines vol que el Govern recuperi la Llei de barris

Sílvia Paneque, Pere Casellas i Joan Martín, en representació del conjunt dels socialistes a la demarcació, han advertit que hi ha espais urbans que han perdut qualitat de vida en aquests últims 10 anys

Els socialistes Aparicio, Martín, López, Paneques i Casellas a Ullà. | @PSCComGironines.
per NacióGarrotxa, Ullà | 13 de novembre de 2020 a les 09:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sílvia Paneque, Pere Casellas i Joan Martín, en representació del conjunt del PSC a a les comarques gironines han advertit que hi ha espais urbans que han perdut qualitat de vida durant aquests últims 10 anys i, per això, reclamen que el conjunt del municipalisme exigeixi el retorn de la Llei de barris al govern de la Generalitat
 

En aquesta segona onada de pandèmia, i mentre encara no se sap amb certesa les conseqüències per a l’economia de Catalunya i de les comarques gironines, el PSC de Girona reclama que el govern de Catalunya recuperi la Llei de Barris. Si durant les setmanes anteriors el PSC de Girona va recordar que resulta necessari situar la salut i el progrés econòmic com a màximes prioritats, aquesta setmana ha insistit a recuperar aquesta llei, que van impulsar els presidents Maragall i Montilla, amb 7 convocatòries, 143 projectes d’intervenció i 1.330 milions d’euros entre Generalitat i Ajuntaments.

Els governs de JuntsxSí, primer, i de JxCat, després, van significar l’aturada d’aquesta Llei, segons els socialistes. Alhora, a les comarques gironines hi ha diferents barris que, durant aquests anys, han estat castigats per l’atur, la precarietat laboral, pisos buits, ocupacions i els reptes no assumits que suposa ser espai receptor de població nouvinguda.


El PSC gironí, doncs, reivindica que el govern de la Generalitat recuperi la Llei de barris, com a instrument d’inversió que situa el progrés econòmic i l’eix social en el centre de les inversions per a les reformes.  

Paneque, Casellas i Martín han visitat Ullà (Baix Empordà) amb el seu batlle, Josep López, i el portaveu del PSC del Consell Comarcal del Baix Empordà, Òscar Aparicio, per a posar en relleu el canvi que va fer el barri al centre de la vila amb el Pla de barris i la necessitat d’una nova Llei de barris per a millorar el barri de La Roqueta al municipi.


“Els socialistes proposem recuperar el pla de barris i desenvolupar iniciatives que de bell nou millorin els barris. Hem de tornar a dinamitzar els sectors econòmics locals, hem de recuperar l’agenda social,n igual que ha fet el govern de Pedro Sánchez, revitalitzar els barris amb més problemes econòmics i socials de les nostres ciutats. El progrés del país es mesura pel progrés de les seves viles i ciutats”, ha explicat el vicebatlle de Figueres, Pere Casellas.

El regidor socialista de Salt, Joan Martín, que també va rebre els recursos del Pla de barris al barri centre de la vila ha explicat que “les actuacions anaven molt més enllà de millores urbanístiques, molt necessàries val a  dir-ho, però que a més varen permetre als municipis, encarar reptes emergents en aquells moments com la degradació convivencial de molts barris de les nostres ciutats”.

Aparicio ha afegit que “el Pla de Barris fou una magnífica iniciativa dels governs socialistes, que el govern de JxcCat amb ERC no va saber mantenir. Les suspensions dels terminis d’execució per part del govern català, a les quals s’han afegit els impagaments, no han permès una culminació de la gran iniciativa dels governs socialistes”.

La portaveu dels socialistes a Girona, Sílvia Paneque, ha advertit que la pèrdua de qualitat de vida durant aquests últims 10 anys ha estat evident en diferents barris gironins. Segons la socialista “resulta evident que si no s’actua, es perd qualitat de vida a Girona. La Llei de barris permetia actuar políticament per crear oportunitats d’ocupació, transformar espais urbans, mantenir l’espai públic com a espai cívic amb seguretat i fer tot això amb l’eix social al centre d’aquestes diferents actuacions”.

Sílvia Paneque adverteix que acceptar l’exclusió social d’amplis sectors de la ciutat perjudica el conjunt de la ciutadania, “les ciutats es valoren per com tracten les persones amb menys oportunitats i, si no hi ha un esforç en aquesta qüestió, es paga car i ho fa el conjunt de la gent. Tots els gironins i gironines han de saber que tenen oportunitats i que les autoritats vetllem per la qualitat de vida als barris”. El PSC de Comarques Gironines ha insistit que recuperar la Llei de Barris és prioritari per a la demarcació.

 

 

Participació