Sant Joan les Fonts redueix les retribucions dels regidors per un total de 17.000€

Aquesta quantitat se sumarà a d'altres per a pal·liar els efectes del coronavirus al municipi

NacióGarrotxa
13 de novembre del 2020
Actualitzat a les 9:23h
El ple d'aquest dijous s'ha pogut seguit novament en línia.
El ple d'aquest dijous s'ha pogut seguit novament en línia. | @santjoanfontsaj.
Seguint el calendari previst, aquest dijous a les 8 del matí hi ha hagut sessió plenària ordinària a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. Un dels punts destacats ha estat l’acord al qual ha arribat l’equip de govern pel que fa a la modificació del règim de dedicació i retribucions dels càrrecs electes municipals.

Aquest acord suposa que, tres dels sis regidors de l’equip de govern, deixin de percebre les retribucions pel càrrec que els pertoquen; dos regidors incrementen lleugerament la retribució en concordança amb l’augment del percentatge de dedicació i atribucions i la batllessa, i també regidora, manté la retribució que tenia.

El total d’aquestes modificacions suposarà un diferencial positiu per a l’Ajuntament de més de 17.000 euros, que l’equip de govern ja està estudiant invertir a millorar la situació dels habitants del municipi en aquest context marcat per les mesures imposades arran de la Covid-19.

Precisament, en aquesta línia, la Unió Europea ha previst donar resposta a l’actual crisi econòmica i social arran de la pandèmia amb el paquet pressupostari més gran mai finançat fins al moment. La mobilització d’aquest gran volum de recursos econòmics suposa una oportunitat única de transformació del país, de la qual els ajuntaments no n’haurien de ser aliens perquè és l’administració més pròxima als ciutadans i la que millor coneix les necessitats i particularitats del territori i dels seus habitants.

És per això que, un altre dels punts destacats del ple ha estat l’aprovació d’una moció per a sol·licitar al govern d’Espanya una assignació directa d’aquests fons europeus que no passi per la tutela de les comunitats autònomes. A més, en relació a la part dels fons europeus de recuperació “Next Generation EU”, que gestionaran directament les comunitats autònomes, l’Ajuntament vol reclamar al govern de la Generalitat la constitució d’una taula de coordinació amb el món local per a conèixer i valorar els projectes d’inversió a Catalunya abans que siguin presentats, i per fer-ne el seguiment de l’execució, un cop siguin aprovats.

Com ja va passar en l’anterior, aquest ple s’ha pogut seguir en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts.