Olot mobilitza 500 mil euros més amb una nova línia d'ajuts per a les activitats afectades per la Covid

Es destinarà als establiments que han estat obligats a tancar i a les activitats que han vist reduïda la facturació en un mínim del 80% en els darrers 5 mesos

El batlle, Pep Berga, i el regidor de Promoció, Estanis Vayreda
El batlle, Pep Berga, i el regidor de Promoció, Estanis Vayreda | @olotuit.
NacióGarrotxa
13 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:15h
L’Ajuntament d’Olot treballa en una nova convocatòria d’ajuts per a donar suport als sectors més afectats per la Covid, tal com han fet saber aquest dijous en seu municipal el batlle, Pep Berga, i el regidor de Promoció, Estanis Vayreda, en què mobilitzaran 500.000 euros més de fons propis per fer front a la crisi econòmica actual.

S’inclouran dues línies:  
 
•    L’Ajut 1.000 que s’adreça al sector de l’hostaleria, els centres d’estètica, les activitats extraescolars i els gimnasos, que han hagut de tancar d’acord amb les mesures per evitar la propagació del coronavirus en aquesta segona onada de la pandèmia. L’import de l’ajut serà de 1.000 euros. 
•    A l’Ajut 3.000 s’hi podran acollir les activitats que, tot i que no han estat obligades a tancar, han vist reduïda la seva facturació en un mínim d’un 80% en els últims 5 mesos (de juny a octubre de 2020). Per exemple, agències de viatges, locals d’oci nocturn i empreses vinculades al sector d’esdeveniments culturals. L’import de l’ajut serà de 3.000 euros.
 
A més dels 335.000 euros per la convocatòria d’Ajuts 1.000 i 3.000, l’Ajuntament destinarà 115.000 euros més com a aportació extraordinària en temes de serveis socials i 50.000 euros a diferents actuacions per fer front a la crisi provocada per les mesures preses arran de la Covid. Per tant, una nova partida de 500.000 euros que l’Ajuntament d’Olot assumeix íntegrament amb recursos propis ja que, fins al moment, no ha arribat cap ingrés provinent d’altres administracions per a donar suport al món local en temes relacionats amb el coronavirus.

DinàmiG redacta les bases de la convocatòria, a la qual l’Ajuntament d’Olot destinarà 335.000 euros. Properament, s’informarà del període de presentació de sol·licituds i de la documentació requerida per acollir-s’hi. 

Aquesta nova convocatòria se suma a l’Ajut Olot 500 que l’Ajuntament va obrir el passat mes de maig. El Consistori va fer efectives les ajudes de 500 euros a 373 empreses, negocis i activitats econòmiques de la ciutat afectades per la crisi de la Covid-19. En total ha suposat una aportació municipal de 186.500 euros.
 
L’Oficina per a la Reactivació Econòmica

La posada en marxa de l’Oficina per a la Reactivació Econòmica és una altra de les accions que, com les convocatòries d’ajuts, formen part del  Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació. Una campanya de promoció dels establiments que fan servei a domicili o menjar per emportar, una iniciativa per tal de donar de difusió a les diferents activitats (ja s’hi ha apuntat més de 150 negocis) són altres mesures amb les que l’Ajuntament d’Olot continua impulsant i donant suport al teixit empresarial de la ciutat afectat per les conseqüències i la crisi de la pandèmia de la Covid-19.  
 

Mentre avançaven les accions del Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació, l’Ajuntament ha anat fent front, amb els fons municipals, a les necessitats que s’han detectant als diferents àmbits de la ciutat. El Consistori ha assumit, fins al moment –i únicament amb recursos propis–, un total d’1.500.000 euros a accions per fer front a la Covid-19 i a ajudar a diferents col·lectius.

 
Arxivat a