VÍDEO L'Hospital d'Olot usa la intel·ligència artificial per a donar suport als pacients aïllats

RobRoom, de l'empresa Yasyt Robotics, permet millorar l’orientació dels malalts, conèixer com han passat el dia o la nit, fer videotrucades amb familiars o oferir rutines de relaxació i exercicis de recuperació

Un pacient de l'Hospital d'Olot intercatua amb l'Alexa.
Un pacient de l'Hospital d'Olot intercatua amb l'Alexa. | @hospiolot.
12 de novembre del 2020
Actualitzat a les 15:20h
El projecte RobRoom es va iniciar abans de l’estiu a l’Hospital d’Olot i es basa en la col·locació de dispositius Alexa a les habitacions de les unitats d’hospitalització i d’alguns controls d’infermeria. El projecte pilot s’ha tirat endavant conjuntament amb l’empresa catalana Yasyt Robotics, que ja va participar, precisament a la seu de l'hospital, en la Mobile Week el 20 de febrer d'enguany.

El mes de juny es van instal·lar els primers dispositius Alexa Echo Show a les habitacions de persones en aïllament per Covid-19 a l’Hospital. En aquesta primera fase es van desplegar els mòduls d’atenció a la persona i que ajuden el pacient a orientar-se, així com a conèixer com han passat el dia o la nit. En aquesta prova pilot el perfil d’usuaris que en fan ús són majoritàriament persones grans i amb capacitat d’autonomia.  

L'Hospital d'Olot ha fet un tweet, en què Núria Infiesta, de Yasit Robotics, explica com funciona el sistema:
 
Arxivat a