Confinen 15 joves migrants a Sant Iscle de Colltort per dos positius a la PCR

Mentrestant, cau més de la meitat el nombre de confinats a les escoles de la Garrotxa i, també, els pacients amb Covid-19 a l'Hospital d'Olot

El Mas Coll de Dalt, a Sant Iscle de Colltort, a Sant Feliu de Pallerols.
El Mas Coll de Dalt, a Sant Iscle de Colltort, a Sant Feliu de Pallerols. | Arxiu NG.
12 de novembre del 2020
Actualitzat a les 11:01h
Quinze joves migrants atesos per la cooperativa Suara al Centre d'Emergència Mas Coll de Dalt, a Sant Iscle de Colltort –al terme municipal de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)– són confinats després que dos d'ells, provinents del Magrib, hagin resultat positius a la prova PCR del coronavirus. També, dos dels treballadors que tenen cura d'aquests nois han resultat encomanats i romanen confinats als seus domicilis. Avui mateix, Salut procedirà a fer els tests de la Covid-19 a tots els interns i educadors, que continuen al centre fent la seva feina.

Les dades actual dels centres escolars de la Garrotxa. Foto: @educaciocat.


Baixa el nombre de confinats a les escoles i els pacients amb Covid-19 a l'Hospital

Aquest episodi, del tot controlat des del centre i el Departament de Salut, no desdiu el fet que en les dues darreres setmanes el nombre d'alumnes, professors i personal no docent dels centres escolar de la Garrotxa confinats per diversos positius, ha minvat considerablement i ha passat de les 977 persones del 27 d'octubre a les 441 actuals.

En aquests moments, doncs, segons el Traçacovid del Departament d'Ensenyament –que publica les dades aportades pels equips directius de tots els centres educatius de Catalunya–, 34 positius a les PCR als  centres escolars garrotxins comporten el confinament de 21 grups-classe i 441 persones confinades durant deu dies, sense que, en cap cas, s'hagi produït cap agreujament o hospitalització.

Precisament, a l'Hospital d'Olot ha minvat, també, el nombre de pacients ingressats amb Covid-19. Segons les últimes dades aportades per la Fundació garrotxina aquests malalts en són ara 14 (l'1 de novembre n'eren 21 i el 4, 17), mentre hi ha 7 professionals confinats per haver donat positius a les proves PCR, no s'ha produït cap més defunció des del 3 novembre i un pacient crític ha estat traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona aquest dilluns.