«Els gran interrogants de la ciència» aborden els reptes de les bateries del futur

El doctor en Matemàtiques Ferran Brosa en parlarà aquest divendres, 13 de novembre, a les set del vespre al Casal Marià d'Olot

Les matemàtiques són una eina molt útil per a entendre com funcionen les bateries.
Les matemàtiques són una eina molt útil per a entendre com funcionen les bateries. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
11 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:59h
Per avançar cap a un futur més sostenible, el desenvolupament de bateries de més capacitat és crucial. Si es vol millorar les bateries actuals, és imprescindible entendre que hi passa al seu interior. Com que no podem observar ni mesurar directament el que té lloc a dins d’una bateria en funcionament, les matemàtiques són una eina molt útil per a entendre-ho i poder fer prediccions que serveixin per a millorar-ne el disseny i l’ús.

En aquesta conferència del doctor en Matemàtiques Ferran Brosa Planella, del cicle "Els grans Interrogants de la ciència" –que tindrà lloc aquest divendres, 13 de novembre, a les set del vespre, al Casal Marià d'Olot–, veurem quins són els reptes de les bateries del futur, tant pel que fa al disseny com a la càrrega i la gestió, i també com les matemàtiques tenen un paper clau per afrontar-los.

L'activitat és de franc, per bé que cal descarregar-se una entrada per controlar l'aforament en aquest vincle. Organitzada per l'Institut de Cultura d'Olot i SIGMA, l’activitat també es podrà seguir en directe a través de Youtube.
Arxivat a