Participació ciutadana

Les Planes d'Hostoles és un dels cinc municipis triats per dur a terme els laboratoris participatius

La iniciativa comença aquest divendres i s’allargarà fins a les darreries d’any

per NacióGarrotxa, Les Planes d'Hostoles | 11 de novembre de 2020 a les 09:46 |
La iniciativa consisteix a fomentar la intel·ligència col·lectiva. | @lesplanescat.
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sota el títol “Imagina La Cooperativa”, l'Ajuntament de les Planes d'Hostoles ofereix tres laboratoris participatius d'innovació ciutadana. La iniciativa consisteix a fomentar la intel·ligència col·lectiva tot convidant els veïns a presentar propostes d'activitats o accions que els agradaria fer al poble i facilitar-ne els recursos i els espais per a poder-les executar.

En aquesta primera prova pilot, s'hi han presentat tres propostes: un joc de rol en viu, un treball d'art terapèutic d'identitat col·lectiva i diversos tallers d'art de carrer (street art).


La Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat va proposar a una quinzena de municipis, entre ells les Planes d'Hostoles, formar part del curs en Laboratoris de Participació Ciutadana, organitzat pel Ministeri de Ciència i Innovació i Medialab Prado, com a membres de la Xarxa Punt TIC de Catalunya (XPT).

Aquesta formació ha estat el pas previ a la participació en una prova pilot per a impulsar la participació ciutadana. Un laboratori ciutadà és un espai de creació col·lectiva, experimentació i aprenentatge en el qual es desenvolupen idees per dur-les a terme. Es tracta d’una forma de participació democràtica que potencia la creativitat col·lectiva i transforma l’espai.


En aquest curs hi van participar 60 laboratoris de 14 països diferents. A Catalunya, hi participen cinc municipis amb laboratoris que s’iniciaran a partir d’aquest divendres on es realitzaran les primeres reunions de treball dels laboratoris, de forma telemàtica sempre i quan la pandèmia no ho permeti de forma presencial, i es desenvoluparan fins el 10 de desembre. Un cop avaluats els resultats a principis de l'any vinent, es decidirà donar continuïtat als diversos laboratoris o fer noves crides de recollida de propostes ciutadanes.

 

 

Participació