La presentació de la reedició «Caminant per l’Alta Garrotxa» canvia de dia

Del llibre, tan emblemàtic pel seu valor cultural i etnogràfic –que surt a la venda el 25 de novembre,– se'n parlarà dissabte 19 de desembre a les set del vespre a la Sala El Torín d'Olot

El Talló, situat a l'oest de l'Alta Garrotxa, entre la vall del Bac i la vall de Salarsa.
El Talló, situat a l'oest de l'Alta Garrotxa, entre la vall del Bac i la vall de Salarsa. | @turismegarrotxa.
NacióGarrotxa
18 de novembre del 2020
Actualitzat el 19 de novembre a les 9:39h
El llibre Caminant per l’Alta Garrotxa, que ara reedita Comanegra, forma ja part del patrimoni d’aquesta comarca, una zona habitada des de l’època neolítica fins al dia d’avui,i que es basteix d’una història plena de tradicions i llegendes.

Per bé que s'havia previst de presentar-la aquest dimecres, l'acte es farà aquest dissabte, 19 de desembre a les set del vespre a la Sala El Torín d'Olot, a càrrec de Pep Berga, batlle d'Olot; Santi Reixach, president del Consorci de l'Alta Garrotxa; Joan Tresserras, autor de la cartografia i les panoràmiques; i, Joan Sala, director de l'editorial Comanegra.

L’any 1984 es va immortalitzar tot aquest llegat dins d'aquest volum, que va publicar Edicions El Bassegoda. Per una banda, Ramon Sala, polític i industrial català, i Narcís Puigdevall, escriptor apassionat per aquesta terra, van encarregar-se dels textos on apunten i assenyalen meticulosament tots els detalls que cal conèixer de la zona i de la seva gent.

Per altra banda, de la mà del fotògraf Josep M. Melció, van sorgir les imatges que componen el llibre: les muntanyes, els habitants, l’arquitectura, les valls, etc. La cartografia i les panoràmiques les firma Joan Tresserras i Dou.
 

Coberta del llibre.



Per què han decidit reeditar-lo?

El seu valor dins del món dels excursionistes, de l’etnografia i de la vida rural és incalculable. Es tracta, doncs, d'un llibre imprescindible per a qualsevol que vulgui acostar-se a la història i geografia de l’Alta Garrotxa.

Quedant-ne pocs exemplars a la venda en el mercat de vell que arriben a costar més de 400 euros, Comanegra vol donar ara l’oportunitat que tant garrotxins com gent d’arreu pugui gaudir de nou d’aquest llibre tan emblemàtic,. El volum, de 400 pàgines, sortirà a la venda el pròxim 25 de novembre a un preu de 50 euros.

En el pròleg del volum, el batlle d'Olot, Pep Berga, destaca que "es tracta de la reedició, necessària, d’una obra publicada per primera vegada l’any 1984, i que en aquests gairebé quaranta anys s’ha convertit en un element patrimonial més d’aquest espai natural i cultural, com el campanar de Beget o l’església de Santa Bàrbara de Pruneres".

També, Joan Sala, director de Comanegra –i fill de Ramon Sala, el primer editor–, explica que "ara, finalment, després de 36 anys, aquell llibre, exhaurit fa molt de temps, tornarà a veure la llum amb la voluntat d’arribar a una nova generació, que també té tot el dret a conèixer la seva terra i el seu passat".
 

Cartelld e presentació de «Caminant per l'Alta Garrotxa». Foto: @Comanegra.



 
Arxivat a