Les bateries antiaèries tornen a il·luminar Olot des del volcà Montsacopa

Ha estat una de les noves accions del Festival Lluèrnia , que enguany a causa de la pandèmia ha passat de concentrar totes les instal·lacions en un sol dia i ho fa durant un mes i mig

El feix de llum de l'«Antiaeris» del Lluèrnia aquest dissabte a Olot.
El feix de llum de l'«Antiaeris» del Lluèrnia aquest dissabte a Olot. | @lluernia/Martí Albesa.
NacióGarrotxa
09 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:32h
El festival del foc i de la llum d'Olot, el Lluernia 2020, ha sorprès tothom amb l'acció "Antiaeris" aquest dissabte de les set a dos quarts de vuit del vespre, una de les accions que s'allargassen el temps "lluèrnic" que enguany, a causa de les imposicions polítiques i sanitàries arran de la pandèmia, s’ha transformat i ha passat de concentrar totes les instal·lacions en un sol dia a fer-ho durant tota la tardor.

Des del Lluèrnia, entenen que "més enllà de la seva utilitat bèl·lica en la defensa contra els bombardejos de les ciutats, els llums antiaeris tenen un caràcter poètic. Un intent d’il·luminar la nit fins arribar a l’univers, un gest tan fútil com buidar el mar amb una galleda que, volent descobrir el seu sinistre objectiu, es delata a sí mateix convertint-se en un blanc de fàcil localització».
 

Una altra de les imatges de llum dorgides des del Montsacopa. Foto: @lluernia/Martí Albesa.


Trencant la foscor de la nit, un feix de llums ha assenyalat aquest dissabte el cel d'Olot i de la Garrotxa un camí del qual "coneixem la partida i en deduïm un destí infinit".

Podeu veure tot el programa del que encara falta del Lluèrnia (ara s'ha arribat a l'equador de les accions previstes) si consulteu el programa, que s'enllestirà el 28 de novembre.

Arxivat a