L'AVE «low cost» podria tenir parada a Girona i a Figueres

El president de Renfe diu que li agradaria que es posés en marxa a principis de l'any que ve

Un tren AVE aturat a l'estació de Girona.
Un tren AVE aturat a l'estació de Girona. | ACN.
NacióGirona
09 de novembre del 2020
El president de Renfe, Isaías Táboas, ha assegurat que contempla l'opció que l'AVE 'low cost' pari a estacions com Girona, Lleida, Tarragona i Figueres.

En una entrevista a El Periódico, ha afegit que li agradaria que l'ALVO, amb tarifes econòmiques de 10 euros, es poses en marxa a principis de l'any que ve, tot i admetre que dependrà de les necessitats de viatjar de la gent. De fet, es tracta d'un projecte que ja s'hauria d'haver posat en marxa però la pandèmia de la covid-19 l'ha aturat. D'altra banda, Táboas s'ha mostrat partidari de firmar un contracte amb la Generalitat sobre Rodalies.

Táboas ha concretat que l'any que ve es destinaran 262 milions a Catalunya, xifra que suposa més del doble del que es va invertir en els anys anteriors. "A Catalunya volem créixer. L'objectiu és créixer en el servei públic: passar dels 450.000 passatgers al dia a més de 600.000 al dia. Amb millors estacions, accessibilitat i informació. I nous trens, ja que des del 2006 no es compren trens de Rodalies. I que no se saturin els túnels de Passeig de Gràcia o els del carrer Aragó", ha afegit.

En aquest sentit, el president de Renfe ha explicat que vol crear un consell assessor per a Renfe Catalunya amb representants de la societat civil empresarial i dels sectors perquè els ajudin a "prendre el pols de la societat catalana". Táboas ha afegit que la direcció del negoci de transports multiproducte se situarà a Barcelona perquè es tracta, segons ha dit, d'una àrea que creixerà molt.
Arxivat a