La nova àrea de jocs infantils al Firal petit d'Olot tindrà un cost de 69.000 euros

S'hi instal·laran nous elements pensats per a les mainades més petites amb escocells de cautxú que aportaran més seguretat i permetran la celebració d'actes

Imatge virtual del que serà el nou parc infantil al Firal petit.
Imatge virtual del que serà el nou parc infantil al Firal petit. | @olotuit.
06 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:08h
Després que el novembre de 2019 es decidís retirar els elements instal·lats al petit parc infantil del Firal petit d'Olot –que s'havia posat en marxa el febrer del mateix any–, perquè no acomplien la seva funció de forma convenient, l'Ajuntament es va donar un temps per a repensar què fer-hi.

Aquest dijous, en seu municipal, els regidors Aniol Sellabona i Estanis Vayreda han presentat la nova proposta de jocs, que tindrà un cost d'aproximadament 69.000 euros i que es preveu que s'hagi enllestit a principis de 2021.
 

Aniol Sellabona i Estanis Vayreda durant la presentació de la nova àrea de jocs Foto: Xavier Borràs.


Segons Sellabona, els nous elements de joc col·lectiu estan pensats per als infants més petits i seran compatibles amb la celebració d’actes a l’escenari del Firal petit. L’actuació s’executarà aquests propers mesos i es farà de forma paral·lela a la instal·lació en un nou espai de la ciutat dels jocs que hi havia al Firal, tal com ha apuntat Estanis Vayreda.

En l'espai anteriorment ocupat per jocs de ferro i terres de sauló, els infants i les famílies podran trobar a la nova àrea de jocs infantils del Firal Petit llits elàstics, un anell giratori, semiesferes de cautxú per a practicar l’equilibri i un petit volcà amb desnivell que funcionarà de tobogan.

La proposta compta amb el suport dels veïns del Firal i ha prioritzat la inclusió, el joc col·lectiu i la seguretat dels usuaris. Les noves instal·lacions ofereixen un espai de lleure renovat, pensat especialment per a les mainades més petites i que permet convertir aquests elements en una gran zona de joc per a totes les edats, de manera que en tots els nous equipaments poden jugar-hi al mateix temps diversos infants, establint noves dinàmiques i interaccions, tant entre la mainada com entre els diversos elements lúdics.
 

Aspecte actual del Firal petit d'Olot. Foto: Xavier Borràs.


“Hem volgut donar-li un nou enfocament anant més enllà del joc tradicional per a facilitarun espai lúdic segur i còmode, potenciar la interacció dels infants i aportar millores a nivell de seguretat i manteniment”, assegura el regidor de Serveis Urbans, Medi Ambient i Esports, Aniol Sellabona.  

El nou conjunt suposa una àrea global de joc totalment accessible on la mainada podrà experimentar, escalar, saltar, millorar el seu equilibri, amagar-se, lliscar o relaxar-se. A més, a diferència de l’anterior proposta, tota l’àrea ofereix una relació natural i fluïda entre les diverses instal·lacions de joc.  

D’aquesta manera es replanteja l’espai i s’hi dona resposta a les necessitats detectades als anteriors jocs infantils. Al mateix temps, aporta la seguretat necessària per fer compatible aquesta àrea de joc amb les celebracions, festivitats o espectacles culturals de gran afluència al Firal petit. Paral·lelament, els nous elements lúdics requeriran mínimes actuacions de manteniment i, amb el canvi del sauló pel cautxú, més enllà d’oferir uns jocs més segurs també es facilitarà el control i neteja dels embornals de la zona.  

La nova àrea de joc infantil està previst que sigui una realitat aquests propers mesos. De forma paral·lela es col·locaran en un nou espai de la ciutat els elements lúdics que hi havia al Firal petit.  
 
Arxivat a