Olot engega el procés dels tercers pressupostos participatius amb una partida de 100.000 euros

La primera trobada veïnal serà el 26 de novembre amb una sessió sobre territori sostenible i les accions decidides es votaran el primer trimestre de 2021

La regidora Imma Muñoz durant la presentació dels pressupostos participatius d'Olot.
La regidora Imma Muñoz durant la presentació dels pressupostos participatius d'Olot. | Xavier Borràs.
06 de novembre del 2020
Actualitzat a les 9:23h
Les mesures imposades arran de la Covid van modificar el calendari dels tercers Pressupostos Participatius d’Olot que havia de celebrar les trobades veïnals el passat mes de març, que just s’iniciaran aquest mes de novembre, tal com han explicat en seu municipal la regidora de Participació de l'Ajuntament, Imma Muñoz, i Erika Zarate, de Resilience Earth.

Així, el dijous, 26 de novembre, tindrà lloc la primera de les sessions i es dedicarà al Territori Sostenible. El dia 3, la taula rodona es centrarà en Diàleg Intercultural i el dia 10 de desembre a Economia Circular. Totes les trobades es faran de les 18 a les 20h i forma telemàtica. A causa de la Covid, els tercers Pressupostos Participatius seran únicament en línia. L’objectiu és que diferents persones de diferent edat però d’un mateix domicili puguin participar d’aquesta edició telemàtica.  
 
Per a participar de les trobades cal enviar un correu electrònic a participa@olot.cat. Poden apuntar-s’hi des d’aquest dijous 5 de novembre i fins el dimecres 9 de desembre En el mail, cal indicar les dades personals (nom, cognom i barri al qual resideix) i afegir-hi una adreça de correu electrònic i un telèfon de contacte. A partir d’aquí se li indicarà com participar de les taules rodones en què es començaran a plantejar les diferents propostes de millora. Si alguna persona no disposa dels mitjans per fer-ho telemàticament, pot posar-se en contacte amb el telèfon 660 724 362.  

Zarate, de Resilience Earth, va assenyalar que és molt important l'aliança i col·laboració dels joves del mateix nucli familiar perquè tothom s'impliqui i pugui participar en les decisions.
 
De les trobades en sortiran diferents propostes que, una vegada debatudes i analitzades permetran escollir les accions finals. Una vegada validades tècnicament, se’ls assignarà un pressupost i es posaran a votació durant el primer trimestre de 2021.  
 
Per a aquelles persones que no puguin participar de les trobades, poden fer arribar les seves propostes al qüestionari que es pot trobar a la pàgina web participa.olot.cat.  

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament d’Olot destina una partida de 100.000 euros als Pressupostos Participatius. Els veïnats del sector nord d’Olot estan cridats a participar d’aquesta edició: els barris del Morrot, Benavent, Sant Cristòfol-Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, El Firal i Pla de Baix per explicar-los el funcionament del procés i animar-los a participar, tot i que a principis d’any ja es van portar a terme reunions amb persones que hi viuen.

2020, tercers Pressupostos Participatius  

Al sector nord de la ciutat hi viuen 9.500 persones que són les que enguany poden participar dels Pressupostos Participatius d’Olot. La iniciativa va començar l’any 2018. Un total de 772 persones (7,99%) van votar a la primera edició. Es podien escollir 15 propostes de les quals van sortir guanyadores:  

-    El circuit natural Moixina-Pla de Llacs (269 vots)
-    Jornades de la dona (261 vots)
-    Mobilitat sostenible: Olot amb bicicleta (254 vots)
-    Informació dels serveis públics als barris (240 vots)
-    Espai de trobada dinamitzat al parc del carrer Gòdua (191 vots) - Gegant de Sant Roc (188 vots)  
 
Al 2019, els Pressupostos Participatius van obtenir 1.372 vots. De les 6.351 persones cridades a participar-hi 379 (6%) van votar. De les 7 propostes finalistes, se’n van escollir 5:

-    Adequació d’itineraris a la Muntanya Pelada (263 vots)  
-    Revivim les places petites (217 vots)
-    Fem grans places i parcs (214 vots)
-    Tram de carril bici i tallers de reparació de bicicletes (209 vots) - Barris: espais de cultura (172 vots)

 
Arxivat a