Inciatives solidàries

La Fundació Albert Bosch i Agrofresc s’alien per a impulsar la recerca sobre el càncer infantil

Amb la nova gamma de quefirs solidaris, es destinarà un cèntim d'euro per unitat venuda a recerca durant un any

L'adquisició dels quefirs solidaris contriburà a la recerca sobre el càncer infantil. | @GrupAgroFresc.
per NacióGarrotxa, Sant Joan les Fonts | 5 de novembre de 2020 a les 12:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Agrofresc, unió de les masies Torre d’En Roca, a Sallent (Bages) i El Canadell, a Santa Maria d'Oló (Moianès) per a comercialitzar productes de pagès, acaba de llançar al mercat una nova línia de quefirs solidaris de la seva marca La Torre, en format d’un litre, formada per 5 referències: quefir natural, de maduixa, de llimona, de llimona i menta i de mango.

La comercialització d'aquest nou producte contribuirà a la investigació del càncer infantil, ja que la companyia destinarà 0,015€ per unitat venuda a la Fundació Albert Bosch, de Noel Alimentària (Sant Joan les Fonts) durant un any, fins al novembre de 2021.


Els diners recaptats aniran destinats a promoure els projectes de la fundació impulsada pel grup d’alimentació Noel, vinculats a la investigació i a la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils, en especial al càncer en la infància, en col·laboració amb l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.
 

Aquesta selecció de quefirs solidaris ja poden trobar-se a més de 200 botigues d’alimentació de proximitat i cadenes de fruiteries d’arreu de Catalunya.
 

Els beneficis del quefir
 
El quefir és un aliment fermentat, similar al iogurt, que conserva tots els microorganismes responsables de la fermentació aportant nombrosos beneficis per a la macrobiòtica intestinal. És una font de proteïnes i de calci, ajudant a diverses funcions de l’organisme com un bon manteniment dels ossos i de les dents, al creixement i maduració dels ossos dels infants i al manteniment i creixement de la massa muscular.
 
Agrofresc
 
La Granja Torre d'en Roca és una empresa familiar amb més de 100 anys de tradició lletera que elabora un ampli assortit de iogurts i postres al bany maria amb llet fresca de les vaques.

L'obrador està situat a Sallent, en una de les masies més antigues de Catalunya. Des de La Torre s'aposta per l'elaboració de productes de proximitat i de qualitat. La companyia està certificada com a empresa de Circuit Curt i com a elaboradors d'Artesania Alimentària per la Generalitat de Catalunya.

La trajectòria de La Torre s'inicia fa més de 100 anys enrere amb la venda de l'emblemàtica llet fresca comercialitzant-la porta a porta, sent avui encara un dels productes estrella.  Posteriorment va arribar l'assortit de iogurts, que es caracteritza pel seu toc ferm i alhora cremós, molt poc àcid i pràcticament sense aigües.
 
La Fundació A. Bosch
 
La Fundació A. Bosch va ser creada el 2004 pel grup d’alimentació Noel amb l’objectiu de promoure la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils i, en general, contribuir al benestar de les persones durant tota la seva vida. La Fundació pretén ser una entitat de referència en la recerca traslacional, de manera que tots els avanços obtinguts es puguin aplicar ràpidament al pacient.
 

 

Participació