Endesa tanca una anella elèctrica a Olot per a reforçar el servei al municipi

S’ha estès una nova línia subterrània de mitjana tensió per a garantir la qualitat i continuïtat del subministrament a 1.100 clients, amb una inversió de 60.000 euros

El centre de transformació del municipi s'està reformant amb elements d'última tecnologia.
El centre de transformació del municipi s'està reformant amb elements d'última tecnologia. | @Endesa.
NacióGarrotxa
04 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:03h
Endesa ha iniciat recentment els treballs per estendre un nou tram de línia subterrània de mitjana tensió a 25 kV a Olot amb l’objectiu de tancar una anella elèctrica. D’aquesta manera, l’actuació, que suposarà una inversió de 60.000 euros, permetrà millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament a 1.100 clients a la zona de Sant Pere Màrtir de la capital de la Garrotxa.

Així, la companyia ha traçat un nou tram de 410 metres de cablejat per a enllaçar dues línies de mitjana tensió que fins ara estaven aïllades, de manera que es crearà el que s’anomena tècnicament una anella elèctrica. Dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients). Això repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament.

A més, s’està reformant amb elements d’última tecnologia un centre de transformació del municipi. El nou sistema instal·lat suposa una millora substancial en la seguretat de la infraestructura, ja que substitueix les cabines aèries per unes encapsulades amb un gas de característiques especialment aïllants. Aquests aparells, completament estancs, tenen una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i són més segurs per als tècnics, quan han d’entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

Aquests treballs, iniciat aquest mateix mes als carrers Eiximenis, Escultor Claret, Verge de Núria i al passatge Bernat Metge, suposen un pas més per dotar la xarxa de municipi dels darrers avenços tecnològics no només amb l’objectiu de millorar les infraestructures elèctriques, sinó donar una resposta adequada a les especificitats dels municipis i a les necessitats del seu mercat.
Arxivat a