L'Hospital d'Olot habilita la unitat 3 per a poder atendre pacients amb Covid-19

Ha suspès totes les cirurgies amb ingrés ajornables i manté les que no requereixen la pernoctació del pacient al centre, mentre dobla la guàrdia dels professionals del Servei de Medicina Interna

Un pacient ingressat amb Covid-19 a l'Hospital d'Olot
Un pacient ingressat amb Covid-19 a l'Hospital d'Olot | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
02 de novembre del 2020
Actualitzat a les 12:04h
La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha intensificat les mesures preventives davant l’augment de pacients ingressats per coronavirus a l’Hospital. L’objectiu és fer compatible l’assistència dels pacients amb la Covid-19 amb l’activitat ordinària del centre.
 
Des de mitjan la setmana passada s’ha habilitat tota la unitat 3 d’hospitalització per poder atendre pacients amb Covid-19. Actualment la unitat disposa de 32 llits.  

Amb l’objectiu d’evitar estades hospitalàries que no siguin primordials, s’han suspès totes les cirurgies amb ingrés ajornables i es mantenen les cirurgies que no requereixen la pernoctació del pacient al centre. Paral·lelament, es mantenen totes les intervencions oncològiques i es garanteixen les urgents.  

S’ha doblat la guàrdia dels professionals del Servei de Medicina Interna per donar resposta a l’augment de pacients ingressats a la unitat destinada a pacients amb la Covid-19. També es manté equipada i preparada la zona de semi crítics –ubicada a urgències- per atendre a pacients més complexes i a l’espera d’una derivació a l’hospital de referència.
 
Pel que fa les visites a consultes externes, algunes comencen a fer-se de manera telemàtica. Els usuaris afectats per aquests canvis, que seran una minoria, se’ls trucarà per informar-los.  
Aquestes accions se sumen a les que ja es van anunciar la setmana passada.  

Es recorda que durant l’accés o l’estada al centre hospitalari o a les àrees bàsiques de salut cal respectar sempre les mesures preventives de seguretat: distància, mans i mascareta quirúrgica. Com a acompanyants, també es demana a la població que no accedeixi a un centre de salut en les següents situacions:
 
-    Si estan pendents del resultat d’una PCR.
-    Si són contactes estrets d’un positiu.
-    Si presenten símptomes compatibles amb la covid-19.

L’Hospital d’Olot comptava, avui de matí –en la darrera actualització feta pel centre–, amb un total de 21 pacients amb Covid-19 ingressats, quatre menys que divendres passat. Pel que fa a professionals, en aquest moment n'hi ha 4 de positius a la Covid-19 i 7 d’aïllats que fan la quarantena de 10 dies per ser contactes estrets.

Durant el mes d’octubre, han estat vuit els pacients crítics que s’han traslladat a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, dos aquest mateix diumenge, i hi ha hagut sis defuncions. Diàriament, es pot consultar la informació actualitzada a la pàgina web de la Fundació.  

Arxivat a