El ple d'Olot rebutja les mocions de la plataforma «No és un vial» i de l'Atlètic Olot

La primera, amb el vot en contra de JxCat, l'abstenció del PSC i la CUP i el favorable d'ERC; i, la segona, amb el rebuig de la majoria, que ha argumentat que cal el consens de tots els veïns

30 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:32h
El batlle d'Olot –i els regidors en pantalla– durant el ple d'aquest dijous.
El batlle d'Olot –i els regidors en pantalla– durant el ple d'aquest dijous. | @olotuit.
Després de tres hores de maratoniana sessió plenària, en què es van aprovar les ordenances fiscals i els pressupostos de l'Ajuntament d'Olot per a l'any 2021, l'equip de govern i els regidors a l'oposició van enfilar gairebé dues hores més de debats per a tractar tres mocions: la de la plataforma "No és un Vial" de l'avinguda Sant Jordi, la del Club Atlètic Olot –totes dues rebutjades–, i una darrera de la CUP per a donar suport a la vaga convocada pels metges interns residents (MIR), per bé que la van retirar ja que dels propis organitzadors l'havien desconvocada.

De primer, a plataforma "No és un vial, és un carrer" d'Olot va presentar una moció per a reclamar a l'Ajuntament que prohibeixi el pas de camions de gran tonatge pel nucli urbà a través de l'avinguda Sant Jordi en determinades hores i dies.

En concret, la plataforma demanava que no puguin entrar-hi (excepte l'accés des de la carretera al punt de destí en un radi màxim d'un quilòmetre) de les deu del vespre a les vuit del matí, en caps de setmana des de les deu del vespre de divendres a les vuit del matí de dilluns i en festius, durant la vigília fins a les vuit del matí del primer dia laborable. Les restriccions que reclamen inclouen també els vehicles de transport d'animals vius, que hi circulen sovint en ambdues direccions.

La proposta de la plataforma va ser rebutjada amb els vots contraris de la majoria de l'equip de govern de JxCat, l'abstenció del PSC i la CUP i l'únic vot favorable d'ERC. En un tweet posterior al ple mostraven la seva indignació i l'anunci de noves protestes:
 
Arxivat a